Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Jakub M.

1. 9. 2008 18:53
fandění

Podle jeho textl se zdá evidentní, že panu Jochovi záleží mnohem více na Izraeli a Židech než na České republice a Češích.

0 0
možnosti
A

antijoch

9. 7. 2008 15:47
trepete

takze pre toho extremistu praviciara s nazormi pana Jocha, romana jocha to nieje lincovanie.  to je videnie pravdy.

je to azda moja pravda? hmm .. nad tym by som pouvazoval, no hlavne je to pravda ziskana skusenostou ..(znalostou citat a rozumiet hovorenemu slovu).. cize zahrnujem empriricke hladisko.

pan joch je absolutna multiosobnost "zapadu" je z casti zid-american-europan-demokrat-xenofob a diletant.

vas nazor na vznik polska a cesko-slovenska je uplne nepodstatny mne sa zda ze musite v kazdom clanku dosiahnut urceny limit ci uz to slov alebo znakov inak vas mucia nocne more. ze keby tieto staty "nevznikli" po prvej sv. vojne tak by nebola druha? to je z vasej strany ako vzdelaneho cloveka ak ste clovek velke klamstvo--ktore svedci o vasej zidovsko-americkej casti osobnosti.

skoro kazdy vie ze za to vsetko su zodpovedni ti salamisti co ju sposobili mnichovskym dikatom zidia-americania-GBR Nemci chceli sudety(na vojnu)..sudetmusim vam odkazat len to ze trepete pan joch vy ♥TR

0 0
možnosti
PD

pedol

2. 6. 2008 16:48
Souhlas pane Jochu

Obávám se, že na líbivé kydy od intošů typu p.Zídek o míru slyší většina veřejnosti v EU. Ono by občana onehdy mírumilovně neutrální Belgie taky nenapadlo, že jej v r.1940 převálcují tanky „Made in Czechoslovakia“, ovšem přemalovány na feldgrau. Pikantní dějinnou ironií toto muselo být pro „diplomaticky mírutvorného“ občana Francie. 

0 0
možnosti
PD

pedol

2. 6. 2008 16:48
Re: Souhlas pane Jochu

Nelze vyloučit, že i my se dožijeme těch přetrpkých plodů pokrokářů a liberálů ale o mnoho vlivnějších než ten Zídek. O užitečné idiocii dosazených a všemocných eurokomisařů typu Špidla či obecné ochotě obětovat ostrůvek demokracie jménem Izrael ani nemluvě. Mentalita dnešních Izraelců však naštěstí zatím není mentalitou lokajskou či feudálně poddanskou, jako tomu bylo a je u nás Čechů i Slováků.

Díky demografickému i surovinovému vývoji žel nelze vyloučit, že Izrael bude jednou obětován i za potlesku takových jako p.Zídek. Jetě před tím dost možná padnou Londýn, Amsterodam, Brusel, Berlín, Řím...  - již pár let tam je Mohamed nejčastější jméno dávané novorozencům. Je myslím mravní nevykleštěností tomuto neblahému vývoji jakkoliv čelit.

0 0
možnosti
L

lajla

31. 5. 2008 21:46
Naprostý souhlas.

Vyjádřil jste pouze lépe slovy,  o čem jsem přesvědčena a co jsem také panu Zidkovi otevřeně napsala s plnou adresou. Zdraví Lajla:-)

0 0
možnosti
FS

Fanuel

30. 5. 2008 22:57
Zdravím

R^Zdravím,po tísicíletí Židovská otázka hýbe dějinami.A je to jen pro jejich jinakost a náboženství.Židé se vždy hodili ,když se měl řešit jakýkoly problém.Sekulární stát a demokracie mají páky, jak vše řešit. V této otázce jde o právo projevu a  nemusím s ním souhlasit .Nikdo nemá právo mě šikanov  za můj projev a já nemohu šikanovat druhého. To ,že existuje nějaká morálka mě překvapuje??Žádná totiž není, kdyby byla,tak  je ráj na zemi.  Úvahy typu, kdyby, co by.!!! Nemají smysl je zde bordel nevyspělá demokracie neumí nic řešit a socialismus s lidskou tváří zvítězil nad lží a nenávistí. Socialismus je zlo a ne Zídko.              Stanek (FanueRv[>-]

0 0
možnosti
MM

mimouch

30. 5. 2008 1:02
Ok

Je to možná trochu extrémní pohled na věc, nicméně jako protipol článku pana Zídka zcela adekvátní. A protože se danou tematikou zabývám téměř 10let a v Izraeli i Palestině jsem strávil nemálo času, musím s vámi ve vašich názorech souhlasit.

Ovšem při debatách se svými přáteli používám historickou paralelu trochu jinou, ovšem za její veřejnou interpretaci bych měl na krku obvinění z rasové nesnášenlivosti... ;-)

0 0
možnosti
RR

rezjir

29. 5. 2008 23:10
Fakt by mě zájimalo

kolik států světa uznávalo v r.1948 stát Izrael v jeho tehdejších hranících?

0 0
možnosti
G

gtrvox

29. 5. 2008 22:39
omyl v rozlisovani

Jsem presvedcen, ze antisionizmus, potazmo anti-izraelizmus rovna se antisemitizmus. K tomuto zaveru prichazim jednoduse: nelze byt *proti* Italii (cti: proti existenci Italie) a pritom nebyt anti-Italem. Jestlize je zidovstvi chapano nejen jako nabozenstvi (hebrejsky "dat"), ale i jako narodnost (hebrejsky "leom"), pak je stat Izrael pouze politickym vyjadrenim teto narodnosti, stejne jako Cesko, Polsko atd...

Navic, prihledneme-li k tradici zidovskych modliteb a svatych textu, ve kterych touha po navratu do vlastniho statu ("tsuva el Cion" - "navrat do Sionu") je nepretrzitym a stezejnim tematem po vice nez 2000 let, nelze tvrdit, ze antisemitizmus a antisionizmus nemaji mnoho stycnych bodu.

Antisionizmus je snaha odeprit zidovskemu NARODU jeho vlast.

0 0
možnosti
0

0ndrej_S

29. 5. 2008 18:10
Jak vidno, polívčičku si přihříváte oba

Pane Jochu, o celkové mimóze Zídkova článku žádná, ale obávám se, že jsou tu dva krajní postoje, které otázku židů a Izraele politizují a hrají s ní ve prospěch vlastních zájmů.

První je představa, že jsou židé strůjci nestability na předním východě. Ta je dvojího druhu: a) židé jsou odvěcí nepřátelé lidstva a b) stát Izrael je výspa západního imperialismu, teroristický stát, tyranizující nebohé Palestince. a) je zastáváno nacisty, b) ultralevicí.

Nazýváte Zídka duševním eunuchem. Čili používáte siláckou rétoriku, kterou se jej snažíte vyloučit z diskuse. Spadl jste do vlastní pasti. V jiných svých příspěvcích spíláte nepřátelům západní civilizace a tepete politickou korektnost. Zachoval jste se ovšem jako typický korektčík. Zídkův názor nazýváte nikoli "pomýleným", založenýn na mylných doměnkách, ale morálně špatným.

Proč? Protože nesdídílí váš postoj na Izrael ?Váš postoj, který je stejně krajní, byť z opačného úhlu pohledu než je ten, který reprezentuje Zídek.

0 0
možnosti
MP

MMister.com

29. 5. 2008 12:43
Díky

Díky za další skvělý článek, pane Jochu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4501x
Roman Joch, ředitel Občanského institutu, www.obcinst.cz

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky