Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KD

Zbloudilý

30. 7. 2010 15:13
Co Izraelitské, to svaté?

Mrtví v Palestině se dnes už rovnají mrtvým židům za 2. světové války. Ano, za té války, kdy nás, s pomocí SSSR osvobodili Američané... Nevím, školy nemám. Ale není to, co Izrael praktikuje v Palestině, bohapustá genocida?

0 0
možnosti
JW

John Wayne

29. 8. 2009 11:20
Fajn článek

Vkusně napsáno, potěšilo R^

0 0
možnosti
A

akom

24. 8. 2009 12:20
politické spektrum

Já nechápu, proč se všechna média striktně drží představy, že fašismus  a nacismus je pravicové hnutí? Pokud se podíváme na celé politické spektrum, co prezentuje levice (zjednodušeně posun práv od jedince ke společnosti) a pravice (naopak -  důraz na práva jednotlivce) extrémní pravice jsou anarchisti, kdy jedinec má všechna práva a společnost žádná. Komunismus, stejně jako fašismus  (a přidal bych i islám) porušují práva jednotlivce, proto nemohou být nikdy pravicovými ideologiemi.

0 0
možnosti
MW

marekW777

11. 8. 2009 14:32
výborné

R^R^ karma

0 0
možnosti
M

Mangocz

9. 8. 2009 9:52
Perfektní článek

Fakt, že tu nikdo nekomentuje podstatu článku - tj. spojení Krisztiny Morvai se stranou Jobbik hovoří za vše. Vždy, když se diskutující zaměří na dehonestaci autora místo věcné kritiky vlastního tématu, znamená to trefu do černého. Skvělý článek, díky !

0 0
možnosti
JJ

Jay6

7. 8. 2009 15:53
Svět podle Jocha!

Závidím Jochovi jeho jednoduchý svět.Řekl bych,že Jochovo fanatické antilevičáctví je takovým antisemitismem Jocha.Všimněme si jak Joch definuje módní levicové kauzy dneška.Potraty,práva HIV pozitivních,zneužívání dětí v rodinách,diskriminace žen a násilí na ženách.Když se vykašlu na Jochovo zobecňování a jeho samotný pohled aplikujeme na daná témata,tak nám autor jako antilevičák vyjde jako horlivý zastánce zneužívání dětí v rodinách,člověk,který miluje násilí na ženách a jejich diskriminaci.Samozřejmě teď jsem použil stejného zevšeobecnění problému jako pan Joch.Svoboda,rovnost a bratrství nezabránily teroru Jakobínů?Ono žádné heslo ničemu nezabrání,jako biblické nezabiješ či miluj bližního svého jako sebe samého nezabránilo teroru svaté inkvizice tohoto gestapa katolické církve,či násilnému obracení na katolickou víru v Jižní Americe,bez ohledu na svobodu náboženství jako pravicové hodnoty.Možná byla tehdy katolická církev pod levičáckým vlivem.A levicový fašismus?Co k tomu dodat!  

0 0
možnosti
MW

marekW777

11. 8. 2009 14:33
Re: Svět podle Jocha!

copak soudruhu ?? dnes si môže každý povedať svoj názor a ty kľudne od zlosti pukni :-)

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

7. 8. 2009 13:31
Trochu odtažité politikum...

...pro běžného čtenáře portálu iDNES... ale jinak dobrá úvaha, plna nečekaných postřehů... Staré myšlenky, které hýbaly světem před sedmdesáti, ale klidně i před sedmi sty lety jsou stále zde... možná v jiném kabátě, možná v jiných souvislostech, ale jsou stále tady...

0 0
možnosti
RR

rezjir

7. 8. 2009 7:09
Dotaz

A co vlastně ta nebohá právnička pronesla, či napsala, či učinila? To v tom článku nějak zapadlo.

0 0
možnosti
DK

Bertiik

7. 8. 2009 10:05
Re: Dotaz

Četl jste ten článek? Včetně poslední věty?

0 0
možnosti
JO-VO

Jsem ovce - volím ODS

6. 8. 2009 19:22
Občanský instittut s takovým vedením jen dokazuje

že je čím dál víc mimo. Lepší by jim seděl název : Americká neokonzervativní buňka.

0 0
možnosti
JJ

Jay6

7. 8. 2009 16:34
Re: Občanský instittut s takovým vedením jen dokazuje

Joch má zvláštní slabost pro jeho takzvané anglosaské osvícenství.Zátímco rovnost,volnost a bratrství je pro něj budoucí předzvěstí komunismu a vyhlášením občanských práv nebere vážně.To americká deklarace nezávislosti hřeje jeho pravicové srdce.Vadí mu,že rovnost,volnost a bratrství nezabránily teroru Jakobínů,ale už mu nijak zvlášť nevadí,že inkoust na americkou deklaraci nezávislosti přinášel autorům deklarace otrok černé barvy pleti!Protože někdy sebelepší myšlenka nezabrání teroru,zatímco jinde je důležitější ta myšlenka než teror.A co se týče levicového pohledu na privilegia menšin,tak to vypadá,že režim apartheidu v Jižní Africe byl jedním z nejlevicovějších hnutí(podle pana Jocha).protože se zabýval zvýhodňování jedné menšiny na úkor většiny.To by se pan Mandela divil,že jako pravičák celý život bojoval s levicovým režimem.Pane Jochu,jsem levičák a přitom zastánce absolutní svobody slova neomezené zákonem!Do které škatulky mně zařadíte?Pozdravujte "levičáky" z národní strany! 

0 0
možnosti
JN

honzajaka

6. 8. 2009 19:21
Soudruh Joch

zase promluvil, doma klepe srp kladivem a tady mele pantem, ovšemže je to nějaký zastydlý bolševik co ho nevzali do pionýra

0 0
možnosti
  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4501x
Roman Joch, ředitel Občanského institutu, www.obcinst.cz

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky