Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

zorro007

19. 8. 2009 9:02
Opět trefa do černého

Bohužel jsme to dopracovali tak daleko, že stát je obří stroj na vysávání peněz z poctivých lidí. Polovinu si jich nechá jen na svůj provoz a zbytek přerozdělí mezi parazity, jen aby neřvali moc nahlas a nerušili pracující ovce při práci Rv

0 0
možnosti
C

cojanato

19. 8. 2009 21:05
Re: Opět trefa do černého

A Vy se také počítáte do nějakého stáda ?:-) Já tedy ne.

0 0
možnosti
C

cojanato

19. 8. 2009 2:02
Pane Jochu, na každém šprochu je pravdy trochu

Ale, co Vy nám zde předkládáte, to je jako zlý sen.

Z čeho je živ Váš Institut (OI?) a jeho ředitel, odkud dostáváte dotace a co jste konkrétně už přinesli tomuto státu ?  Nechcete se nakonec přetransformovat na Ministerstvo propagandy? Zaplatí to stát.

0 0
možnosti
RK

romualda

18. 8. 2009 19:51
Klidně dávky zrušte

Klidně dávky zrušte úplně...pokud všem najdete práci.

0 0
možnosti
D

DanielPuschman

18. 8. 2009 19:39
pěknej kec

"O staré lidi se mají postarat jejich děti, nikoli stát. A že žádné děti nemáte? Váš problém, měli jste je mít."

Tak tohle budu brát vážně ve chvíli, kdy nebudu platit téměř žádný daně a další odvody státu. Pokud mě stát nutí, abych mu přispíval na sociální politiku, tak chci z té sociální politiky něco mít.

Ad děti - já nechci na nikom záviset, pokud někdo celý život platí do státního, má právo na to, aby se o něj stát na sklonku jeho života postaral. Děti ať se starají o sebe. A jeden dodatek . spousta lidí, co si podle autora má chcípnout v bídě za to, že nevygenerovali dostatek daňových poplatníků, třeba děti mít ani nemůže, nebo jim ty děti zemřely. Například, někdo je zabil, když musely narukovat a jít někam bojovat za "státní" zájmy. A ve válkách, milý autore, lidi chcípají jako jepice. To, že jme tady náhodou žádnou pěkných pár desítek let nezažili na tomto pochmurném faktu nic nemění. Takže, špatně, velmi špatně, vážený pane. Hedónický způsob života? Tak leda vaše fantazie.

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

19. 8. 2009 1:26
Re: pěknej kec

No a neni prave v tom pointa? Platit minimalni dane (muj podil za funkcni policii, soudnictvi, bezpecnost a pravni prostredi obecne), zdravotni a duchodove pojisteni si na fungujicim trhu zaridit individualne a treba se sam rozhodnout, kde budu realizovat svou (jakkoli pravicove smyslejici individualista, nezrikam se ji) solidaritu? Nebylo by to paradni?

-

Kdybych mel moznost opt-outu, kdo vi...?

0 0
možnosti
P

pěnice

18. 8. 2009 18:51
Pán ráčil spadnout z višně?

Nic slušnějšího mě nenapadá.Proč by na mně měli platit děti? Stát mi neměl brát sociálnípojištění a na ten důchod bych si našetřila sama.Co by pak měli dostávat ti,co nedají do systému ani korunu a jen berou? Ti dostávají různé dávky ze kterých žijí téměř celý život a ti co pracovali mohou na pastvu?

0 0
možnosti
D

DanielPuschman

18. 8. 2009 19:39
Re: Pán ráčil spadnout z višně?

R^

0 0
možnosti
K

kaktusak

18. 8. 2009 18:16
Mocipáni posledních 20 let,

to je v podstatě taková jedna nechutná, nepřizpůsobivá, „sociálně vyloučená“, líná, drzá rodina, která si žije nad poměry. Kradla, ale teď se chystá krást ještě víc.

Potom nejsou prostředky na důchody pro slušné lidi, kteří celý život poctivě platili daně. Prostředky je potřeba vymoci od zlodějské vrchnosti.

0 0
možnosti
VH

Totedyne

18. 8. 2009 17:34
svoboda ???

Joch má podivnou představu o svobodě. Jakou svobodu výběru mají např. lidé, kteří 75% doby v měsíci jsou bez hotovosti? Třeba proto, že musí platit vysoké nájemné. Kdyby souhlasili s pravicovými koncepty ( například že se musí platit za všechno), pak by to skutečně byli neskutečné ovce.

Jinak cestu, kterou propaguje, je cesta do pekel. Samozřejmě, že by se veřejné finance nezlepšily, ale zhoršily. Na Západě to dobře vědí a nic podobného nedělají. Výsledkem by bylo, že lidé by ještě více omezili spotřebu, podnikatelé by nečinně vyhlíželi zákazníky, zboží v přeplněných skladech by se kazilo, popřípadě by někteří podnikatelé byli nuceni prodávat hluboko pod výrobními náklady a krachovat. Nikdo z podnikatelů by neplatil daně.

Současný propad se dává celý na vrub krizi, ale troufám si tvrdit, že je z 50% způsoben odeesáckou reformou.

0 0
možnosti
BB

baggerfuhrer

18. 8. 2009 18:40
Re: svoboda ???

"Nikdo z podnikatelů by neplatil daně." Vy asi nepodnikate, ze? Vite, ze platby DPH (ano to JE dan), silnicni dane (to je take dan) , socialni+zdravotni pojisteni (to je take dan, ackoliv se to nazyva "pojisteni") za zamestnance nejsou podminene ziskovosti? Muzete byt ve ztrate, ale tyto platby MUSITE zaplatit, ber, kde ber. Mozna se mylim, ale z vasi argumentace bych rekl, ze nemate ani zivnost, o pravnicke osobe nemluve stejne, jako o alespon minimalnim ekonomickem vzdelani. Mylim se snad?:-/

0 0
možnosti
ZH

Zuzana Hejná

18. 8. 2009 17:18
jděte příkladem

vraťte dotace. Sice to je jen drobeček ze státního rozpočtu, ale jako příklad by to bylo jistě úžasné. 

0 0
možnosti
A

Arth-

18. 8. 2009 17:08
Jinak - v kostce... pro ty, co to pochopí:

souhlas v tom, že důvodem této "krize" je život nad poměry...  z toho vede jediná cesta: zlevnit práci a zdražit spotřebu.

Proto je žádoucí snížit daně z příjmu...  lidem se vyplatí víc pracovat.

Proto je třeba zvýšit DPH - zdraží se tím spotřeba! Je to výchovné...  nechá to rozhodnutí o tom, jakou měrou jsem ochoten se podílet na úhradě státního dluhu na mně.

Rozuměno? Koupím pro rodinu jen kilo masa na víkend místo 3 kil různých druhů? Zaplatím míň...

Máte pocit, že se máme špatně? Zajděte si v pátek před nějakej velkoobchod s potravinama...  všichni jsou tam autem a všichni mají vozík naloženej do patra... piva se nakládají po kartonech... :-P

0 0
možnosti
D

da.rock

18. 8. 2009 17:44
Re: Jinak - v kostce... pro ty, co to pochopí:

Nesmysl. Stát nemůže čekat, jestli se občané rozhodnou splácet dluh svojí spotřebou. Proto by měl být důraz kladen na přímé daně, které tomuto rozhodnutí nepodléhají. Navíc jsou solidárnější.

0 0
možnosti
A

Arth-

18. 8. 2009 16:58
To je teda ale hóódně zjednodušené...

O důchodce se stát starta musí - protože to slíbil! A nechal si za to platit...  pořád nechává!

Podstaná část mého platu jde jak "pojištění"...  de facto si spořím na důchod.

Daně je zvýšit potřeba - prostě jsme několik let před tím "žrali" nad poměry... tak to teď musíme doplatit.

Takže jediné s čím sopuhlasím je, že sociální dávky je třeba ostříhat...  prostě zaplatit jen tolik, na kolik stát má.

A pro začátek bych je převedl na poukázky...  proč má stát platit nezaměstnanému chlast, cigarety a hrací automaty? Když může Velká Británie jen platit náklady spojené s bydlením a jídlem... mimochodem i telefon, tak proč to nejde u nás? Jsme snad bobatší stát než je Anglie?!

0 0
možnosti
BB

baggerfuhrer

18. 8. 2009 17:48
Re: To je teda ale hóódně zjednodušené...

Nerad Vam kazim iluze, ale na zadny duchod si nesporite (zkuste malou, ale funkci zkousku, bezte na OSSZ a tam se zeptejte "Tak kolik uz mam u vas nasporeno a co za to dostanu"). Je to nemile, ale Vami odvedene "pojisteni" (zadne pojisteni, je to prachsprosta dan)  je okamzite rozdeleno mezi stavajici duchodce. Neni to chyba stavajicich duchodcu, to SYSTEM je takovy. O nutnosti jeho zmeny a o jeho neufinancovatelnosti "se jiz leta mluvi", ale nikdo nemel odvahu predstoupit pred volice s reformou, protoze s takovym programem se v ceskem dementistanu nedaji vyhrat volby. Tak se ceka, az se system sam zhrouti. Causa "duchodova reforma" se necha"vyhnit" az na kost a zrejme nastane podobna situace jako na konci SSSR, kdy statni zamestnanci a duchodci marne cekali dlouhe mesice na sve penize. Ze na to meli narok ze zakona je jiste povzneslo nad hlad a neschopnost zaplatit plyn, vodu a elektrinu....

0 0
možnosti
  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4501x
Roman Joch, ředitel Občanského institutu, www.obcinst.cz

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky