Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pavel Skeptik

25. 8. 2009 9:54
Co vadí?

Jak jsem si všiml, diskutujícím nejvíc vadí

-Joch je katolík

-jejich jednička z dějepisu se dneska nepočítá, i když soudružka učitelka byla spokojená

Ale jak řekl Julius Fučík po záboru Polska DRRA, to víš, dvě mladé a nadějné ideologie si podaly ruce

0 0
možnosti

Don don

24. 8. 2009 23:05
Olšere

chápu, že vám to není pod fousy, ale aspon mlčte. I po válce fungovalo toto společenství. Bolševik kryl nacistu, kterého používal jako vyzvědače. Vám z toho

není na blití?

0 0
možnosti

rezjir

24. 8. 2009 20:16
Dohody o rozdělení sfér vlivu byly naprosto normálními

nástroji politiky evropských velmocí po celé 19. století. A kdyby měli být komunisté nejlepšími spojenci nacistů, tak by ta dohoda vydržela asi poněkud déle. Takhle by se asi nejlepší spojenci mezi sebou nešarpačkovali.A Hitler by ji takhle rychle neporušil. Pokud si tu dohodu přečtete, tak už ji porušil tím přepadením Polska.

0 0
možnosti

Kyberpunker

24. 8. 2009 18:40
fanatik

Joch je fanatický ve svém svatém poslání a proto není schopen myslet v souvislostech. Jinak by nemohl vynechat, že před Stalinem uzavírali smlouvy s Hitlerem demkratické státy V. Británie a Francie. Za pozornost by také stála úvaha, kam až se dostal Hitler v Sovětském svazu a kam by se až dostal kdyby Stalin nezabral polovinu Polska. Politicky otřesné, ale strategicky bezchybné.

Ovšem koho chleba Jochův institut jí, toho píseň jeho ředitel zpívá.

0 0
možnosti

SID09

25. 8. 2009 9:07
Re: fanatik

Spíš by mě zajímalo kdo ten Jochův ústav, plný takových kapacit jako je on sám, financuje. Nebyl by nejvyšší čas na nějaká úsporná opatření ? ;-D;-D;-D!!

0 0
možnosti

Vikina

24. 8. 2009 18:16
Jen mi zde chybí

připomenutí, že podle všech indicií hodlal Stalin přepadnout Německo někdy v červenci či srpnu 1941, neboť počítal s tím, že nebude ještě zkonzolidováno po předchozích taženích (na jaře 41 tažení do Jugoslávie a Řecka, navíc už tuším bojovalo i v Africe) a že Rudá armáda dobude velmi rychle celou Evropu. Potvrzuje to i obrovský počet zajatců v prvních dnech války, tedy vojáků, kteří byli připraveni na útok, nikoliv na obranu; proto také byli rychle poraženi, protože se neměli kde a v čem bránit. K čemu tam bylo takové množství armád, když ne k obraně.

Jinak mě překvapuje množství negativních reakcí, vždyť je to přesný popis stávající situace. Pan Joch sice asi není historik a nenapsal to pregnantně, ale v zásadě se nikde nespletl.

Jo, pane Jochu, máte tam pár pravopisných chyb a občas podivný slovosled - to by se tak vzdělanému pánovi stát nemělo. Nepsal to nakonec nějaký čerstvý absolvent gymnázia? Ono by to úrovni tak trochu odpovídalo.

0 0
možnosti

rezjir

24. 8. 2009 20:17
Re: Jen mi zde chybí

Potom ale se asi o nejlepší spojence nejednalo, že ano?

0 0
možnosti

Yoachim

24. 8. 2009 17:42
Síla autorova slova.

Jsem asi divnej pavouk, ale nikdy jsem svoje vrstevníky neoslovoval "hele vole" ani jsem nepoužíval k pojmenování svých odpůrců  názvů pohlavních orgánů jak pánských tak dámských. Je pravda, že jsem  někdy těžko odolával, ale dnes  jsem  to neudžel. Prostě  to ze mně vyrazilo, protože slovo blbec se mně zdálo moc slušné.

0 0
možnosti

da.rock

24. 8. 2009 17:14
Samozřejmě, že západní spojenci

doufali, že se Hitler obrátí proti Rusku. Proto taky jejich bezpečnostní garance Polsku zůstaly jen na papíře a až do útoku na Francii se prováděla "podivná válka", tedy na západě neprobíhaly žádné vojenské operace. Jaký jiný to mohlo mít důvod, než že západ čekal, zda se Hitler pustí po Polsku i do Stalina?

Ovšem Joch má na všecko své ideologické brejličky, kterými všechno vidí krásně modře.

0 0
možnosti

Kmet na Razgrad

24. 8. 2009 17:22
Re: Samozřejmě, že západní spojenci

Obávám se, že oblíbená barva pana Jocha je růžová. Nebo spíše duhová trikolóra.;-)

0 0
možnosti

M_Luke

24. 8. 2009 17:05
Autor = demagog nehrubšího zrna

Vážený pane Jochu, delší a lépe vykonstruovaný blábol jsem v průběhu posledního měsíce snad ani nečetl. Zaujatý, demagogický, zkreslující. V době významných válek kdykoliv v historii musela každá mocnost nějakým způsobem strategicky postupovat. Těžko radit Stalinovi, aby byl doma na zadku a hlídal si svá ropná pole před vpádem Hitlera. Zvláštní je, že jste nepsal o pokrytectví Francouzů, "příležitosti" Američanů, Mussoliniho Itálii nebo Japonsku... ?

0 0
možnosti

čarovná rybí kostička

24. 8. 2009 17:17
Re: Autor = demagog nehrubšího zrna

Škoda, že Stalin tak pregnantně vyjádřil svou podporu Hitlerovi. Stalinovi už skutečně nelze radit, aby zavezpečil své hranice, místo zhoubného bratříčkování a uzavírání smluv o společné obraně hranic a přátelství.

Po smluvním svazku s Anglií Hitler prahl, leč nestalo se. Inu, vrána k vráně sedá.

Autorovi karma.R^

0 0
možnosti

Kmet na Razgrad

24. 8. 2009 16:56
Rusko

Rusové zajisté ocení aktivní zájem českého fanatického katolíka o svou maličkost. Současné Rusko má úplně jiné starosti, přičemž největším problémem zůstávají četné muslimské národy na území Ruské Federace. Tataři, Čečenci, Dagestánci, Ingušové a mnoho dalších. Přibližně dvacet milionů muslimů, rozptýlených ve čtyřiceti národech, v samotné Moskvě asi jeden milion musulmaninů. To je jiná, méně známá tvář Ruska. Čtyřikrát vyšší mohamedánská fertilita oproti Rusům, rostoucí vliv. Až bude za nějakých třicet let pan senior Joch poslušně zouvat boty před vstupem do mešity, možná se slzou v oku vzpomene na bývalého rozvědčíka, judistu, vášnivého lovce a milovníka ovocné zmrzliny Putina.;-)

0 0
možnosti

Pavel Skeptik

25. 8. 2009 9:48
Re: Rusko

Jak znám práce pana Jocha, určitě se u mešity zouvat nebude! A to, že Rusové mají potíže s muslimy, je z jiného důvodu než v západní Evropě! Je to starou známou agresivní ruskou imperiální politikou. Malý příklad, víte že Čečenci byli ještě na přelomu 18. a 19. století křesťané, potom přišel ruský voják, začal dělat pořádky  a následky dneska vydíte!

0 0
možnosti

Swooppy

24. 8. 2009 16:54
Pane Jochu, vy jste zářným příkladem ignnorance a nenávisti

jaká je na české mediální scéně k vidění.Tolik zloby,nesoudnosti a primitivního uvažování,jakou jste tímto svým pamfletem předvedl snese srovnání snad už jen s panem Vandasem z Dělnické strany.Že jste ještě ředitelem Občanského institutu je s podivem.Pane Mudr. Romane Jochu,vaše názory jsou pro společnost ,stejně jako propagace nacismu a komunismu,obzvláště nebezpečné.Jsem /jsme/ demokrat a proto si uvědomuju že i Vy máte právo na svůj názor,byť je jakkoliv zcestný,stejně jako vaše podpora legalizaci mučení ale doufám že i náhodní čtenáři těchto vašich pamfletů budou mít dostatek rozumu a odsoudí je. Vy se snad postupně vytratíte z mediálního světa stejně tak,jak jste se vytratil ze stránek časopisu Týden.Škoda jen že to trvá tak dlouho.Demagogie je totiž zhoubná,bohužel však neúnavná,stejně jako Vy!

0 0
možnosti
  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4501x
Roman Joch, ředitel Občanského institutu, www.obcinst.cz

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky