Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

pozorovatel01

29. 9. 2009 20:29
Jsem rád, že jsem narazil na tento blog.

Od doby bombardování Srbska a po shlédnutí nějakého komentáře pana Jocha k témuž, jsem někde toužil napsát:

Roman Joch je blb. 

S pozdravem

Mirek Furst (aby to nebylo anonymně)

0 0
možnosti
M

mathilda

20. 9. 2009 14:39
Obama zlehčuje pomyslné ohrožení?Koho kým?

Pokračování:

... lépe než celé grémium NATO a Pentagonu dohromady, složené z těch nejzkušenějších vojenských stratégů západní hemisféry. Jste snad sám Member of Military Forces? Určitě NE! Tito lidé nepíší blogy a hlavně ne takové nesmysly. Nejvíce toho nakecají ti, co nic nevědí a jen se domnívají, že něco vědí. A mají naspěch to NIC sdělit veřejnosti.

0 0
možnosti
M

mathilda

20. 9. 2009 14:30
Obama zlehčuje pomyslné ohrožení: Koho kým?

Poslyšte Vašnosto, kupte si letenku do Washingtonu a požádejte o audienci u presidenta USA. Až udáte Vaše personálie a účel Vaší návštěvy tak Vás už ten první Oficer Clark vyvede z budovy.

Za co se vy Čecháčci vlastně považujete?! Za spasitele světa? Za Salamona?

Ještě dobře, že vaše výplody, nejen ty Vaše, nikdo mimo území Čech nečte. To by Češi ke své pověsti jako "guter Soldat SchweiK" dostali ještě ten attribut irracionálních pomatenců s psychopatickými sklony k "Besserwisserei". Obama zcela určitě nerozhoduje o strategických krocích USA sám a spontánně. Má na to mnohočlenný team odborníků, kteří jsou kontinuálně informováni od zpravodajských služeb NATO, Pentagonu a CIA. Tito vojenští experti pracují s nejmodernějšími programy a operačními systémy na nejrychlejších computerech jaké vůbec existují a sestavují ty nejrozsáhlejší anylýsy všech možných i nemožných vojenských akcí a komplikací, které připadají teoreticky v úvahu. A teď přijde český rozumbrada a ví všechno mnohem ...

0 0
možnosti
ZK

SID09

20. 9. 2009 21:20
Re: Obama zlehčuje pomyslné ohrožení: Koho kým?

Trošku zbytgečně ostře a určité nepřesnosti by se tam daly najít, ale podstata je správná. R^;-D!

0 0
možnosti

zdenek1

19. 9. 2009 12:25
Obamova obrana

Z článku pana Jocha o bezpečnosti protiíránské obrany plyne, že Obama a jeho generace nesou pečeť uvolňování a odzbrojení USA. Osobně si myslím, že právě protiraketové radary na oploceném území by byly symbolem  absence kreativity zahraniční politiky USA. Pokud jde o mocenské zájmy, ty se dají suplovat i jinak než urbanisticky narušenou krajinou. Při svých sympatiích k USA mě jejich megalomanské kroky, stejně jako kroky jejich ruského rivala, nikdy nepřesvědčily o nezištném úmyslu. Bombardování Srbska v devadesátých letech bylo  výmluvným důkazem jednostranného nasazení techniky oproti racionálnímu náhledu šíře problematiky. Iránský fanatismus je znám po celá desetiletí a co se Rusů týče, ti budou vždy čekat za bukem na svůj den D. Ostatně ruské, mafiemi provázané petrodolary tekoucí napříč Evropou nejsou tou nejskvělejší vizitkou zásadovosti zahraniční politiky USA. Zdenek Čermák

0 0
možnosti
L

letitevso

19. 9. 2009 12:38
Re: Obamova obrana

Zato  z posametovych Cechoslovaku ta zasadovost primo kape ! ;-D[>-] USA je uz od 60tych let tak prolezla INTERNACIONALISTY z celeho sveta , kteri nejednaji vzdy pro blaho Americanu ,  ze by  by ten nedostatek zasadovosti ze zhora nemel nikoho prekvapit ! Jakou omluvu maji Cesi ? Ps. To bombardovani Srbska nebylo dobre reseni, ale slo v te dobe o celej Balkan a cas! A hlavne  se sice nato vyuzila USA , ale slo o Evropske zajmy , a proto nikdo z Evropanu nehnul ani prstem aby k tomu "bombardovani" nedoslo ,  potom co  si postavil Milosevic hlavu a choval se na ukor Srbu jako beran !

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

18. 9. 2009 17:15
souhlas

jen nevěřím, že USA vydží do konce volebního období Obamy vcelku. Ještě bych dodal, že Obama je Afroameričan. Předchozí prezidenti byli Evropoameričané.

0 0
možnosti
JK

vokoun6

13. 10. 2009 10:56
Re: souhlas

...proto by mělo být malým překvapením že Hussein Obama má tolik pochopení pro bratry musulmany a patrně problematika keňských kmenových válek je mu bližší než nějaká středevropská traumata. Smutné ale bohužel velmi blízké realitě.   

0 0
možnosti
VJ

Akia

18. 9. 2009 14:42
Souhlas

Souhlasím s článkem. R^

0 0
možnosti
V

veit

18. 9. 2009 9:20
Možná se mýlím

Možná se mýlím, ale zdá se mi, že že zastavení radaru je mimořádně dobrá zpráva, neboť naznačuje, že se do USA vrací náznaky zdravého rozumu. Protiraketový systém MDS, který byl pro nás plánován, byl technicky zcela neúspěšný, zatímco komerčně abnormálně. Nestydatě se na něm pakovali Raytheon, Rockwell, MacDonnell Douglas a další a celá desetiletí oblbovali americké daňové poplatníky. U nás například snadno countryzpěvačku. Proto jásám - Amerika přichází k rozumu!!!

0 0
možnosti
PP

Pavlev

17. 9. 2009 23:20
Roman Joch: Od rektálního alpinismu k zoufalství

"..což může mít závažné následky pro statisíce lidských životů v Íránu" - pozaruhodný obrat v myšlení p. Jocha - od kdy ho zajímají životy našich nepřátel? Dosud s nimi neměl p. Joch nejmenší slitování. "Obama nekonsultoval své spojence" = jenom další důkaz toho, jak US jednají se svými spojenci.. USA jsou možný konkurent jen zdánlivě, v současné době probíhají diskuze, jak zabránit, nebo aspoň zmírnit celosvětový chaos poté, co US přiznají bankrot. Ano, obávat se fanatiků je oprávněné - vy jste jeden z nich. "Obamův mystický přístup" - to jste si vzal na pomoc hodně vágní argument - určitě by bylo zajímavou sondou do vaší mysli, kdybyste ozřejmil, o co jde. Obama projevil vlídnost, protože mu nic jiného nezbývá, Amerika je se silami v koncích. Proto se mějme na pozoru s paktováním s takovým "spojencem", na kterého se nemohou spolehnout ani ti, kdo o to stojí; s tím, kdo není ani silný partner, protože stojí před krachem a jediné, co pro nás může udělat je, že nás ssebou stáhne ke dnu.

0 0
možnosti
PP

Pavlev

17. 9. 2009 23:20
Re: Roman Joch: Od rektálního alpinismu k zoufalství

No a ta poznámka č. 7, to je opravdu lahůdka komentovat: Pane, já nevím jak vy, ale já doufám a věřím ve vlastní síly a ne v nějakou změnu v zemi, která balancuje na hraně propasti. Jak se to vaše zoufalé spoléhání v cizí pomoc kryje s ústřední mantrou všech pravičáků, ke kterým se tak hrdě hlásíte, a sice "umět se postarat sám o sebe"?

0 0
možnosti
MV

Miroslav Václavek

17. 9. 2009 22:00
Obama - Chamberlain našeho věku

Obama - Neville Chamberlain číslo dvě. Anihilace Íránského islámského režimu a jeho raketojaderného programu tedy definitivně zůstává na Izraeli. Shalom IAF - Tally ho! V

0 0
možnosti
D

da.rock

17. 9. 2009 20:25
Lidé s touto mentalitou prodlužovali studenou válku

jelikož každou ochotu k jednání považovali po poraženectví a zrádcovství.

Jochu, Jochu, ty jsi duchem někde v padesátých letech. Prober se. To ti ta lekce s Irákem nestačila? Tvoje kniha Proč právě Irák je krásnou ukázkou šíření lží a omylů. A už je šíříš zas. Slepý a hluchý a posedlý....

0 0
možnosti
ZK

SID09

18. 9. 2009 6:58
Re: Lidé s touto mentalitou prodlužovali studenou válku

Joch píše stylem překabátěného modrého komnisty. Stejné bláboly, jen změnil nepřítele. Připomíná mi to chování velení naší skvělé armády, která taky rychle dokázala vyměnit svého úhlavního nepřítele. A pokud náhodou se žádný v okruhu 2 tis km nenalézal, tak si jej aspoň vymyslela, aby prokázala svoji opodstatněnost. ;-D;-D!!;-O

0 0
možnosti
  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4501x
Roman Joch, ředitel Občanského institutu, www.obcinst.cz

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky