Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RD

RomanDolezal

28. 2. 2011 22:41
Máte pravdu

byl jeden pravicový politik kdysi dávno v Německu který prosazoval svoje názory a ideologii násilím na nevinných lidech stejně jako Mašínové. Kdysi dávno dělal malíře pokojů a za pár let vůdce velkoněmecké říše ve vražedném tažení 2 světové války.

Přesně na stejné úrovni jsou totiž Mašínové a Adolf Hitler. Všichni mají společného jmenovatele prosazení svých cílů přes mrtvoly i nevinných lidí a to často zvlášť brutálním způsobem (podřezání svázaného a omámeného člověka za takový čin jistě označíte také)..

Takže přestaňte mlátit ústy o morální bezúhonnosti vrahů.!! :-/

0 0
možnosti
VK

Vlastimil.Kornas

21. 10. 2010 15:46
Odboj byl tragický omyl

Pokud si vezmu příklad z 2.sv. války,pak odboj byl v Čechách jen zhouba.Navíc jsme jej měli právně zakázaný úmluvou mezi spojenci ,Velkoněmeckou říší a naší vládou.Dokonce se v Mnichovské smlouvě píše,že pokud použijeme síly,budeme za agresory.Naším úkolem bylo odevzdat naše zbraně,zbrojovky a nabídnout vzdělanou pracovní sílu Němcům a poslat je se vyřádit na druhý konec Evropy.Bylo tu dobře,dokud ten píp Beneš tady neposlal "odboj" a andropoidy rozpoutal teror.

Když bych to vzal podle teorie biologického přežití pak by jsme na tom bez odboje byli dobře.Když odpočtu 250 000 sudetských Němců,kteří s radostí padli v řadách Wehrmachtu,protože to už od Mnichova nebyliˇnaši občané,ty které nechal zamordovat Beneš rozpoutáním teroru a a těch mrtvých nedočkavců,kteří si chtěli zastřílet po Němcích už za války,tak  se dostávám k necelým  80 000 mrtvým a to je kontrast 1: 72 oproti Polákům,kteří odboj měli.

0 0
možnosti
V

vklidecku

11. 9. 2010 13:00
řeči a prázdné řeči

Jistě,za středověku bylo také obhajitelné chování např.církve na křižácké výpravy(at žije láska)zabíjení lidí(ve jménu Boha-ta drzost)upalování lidí(at žije majetek),kázání druhým o vodě(at žije víno),vtáhnutí lidí do stavu poslušných nemyslících oveček(kdo myslí ten hřeší)-člověk,který vnímá křastanství nebo pomoc druhým způsoby středověkého křestanství,měl by v prvé řadě pracovat na sobě,teprve pak něco mluvit druhým.

0 0
možnosti
O

Ondřík

3. 9. 2010 18:31
Co všechno směřuje ke "svobodné společnosti"?

"Proto zabíjení druhých (...) za účelem obhájení či dosažení svobodné společnosti jsou morálně přípustné, ba za určitých okolností i žádoucí."

Tohle je poněkud dvojsečný názor. Neboť podle něj by šly velmi dobře obhájit i komunistické zločiny. Řeklo by se něco jako: "Zkrátka, soudruzi, teď to bude nějakou dobu bolet. Ale na uklidnění si můžeme říct, že biologické přežití není nejvyšší hodnotou, ani to naše vlastní, ani přežití druhých. Tudíž když se kácí les, létají třísky, trefilo to Horákovou, smůla, byla v nesprávný čas na nesprávném místě, příště to může být kdokoliv z nás!"

Je to totiž stejný argument, jaký použil pan Joch. Pak by se ale celá diskuze stočila směrem k tomu, že za 40 let bylo spoustu třísek, ale užitek žádný, že za dvacet let kapitalismu sice ubylo třísek, ale užitek moc nepřibyl a jestli by to s tím dřevorubectvím nebylo třeba efektivnější...

Což je nesmysl (stejně jako hlavní pilíř článku pana Jocha) a zcela to devalvuje veškeré utrpení prožité v oné době.

0 0
možnosti
F

fialovymlok

21. 8. 2010 15:42
hm..

Dost divný názor, bojovat proti režimu, který mi v danou chvíli připadá jako zločinný i za cenu životů v celku nevinných lidí.

Máme třeba západoněmeckou teroristickou skupinu RAF, bojující proti přítomnosti američanů v SRN, oslavovat jako hrdiny? Přestože se dopouštěli útoků na úřady, policejní stanice a dokonce jednoho únosu letadla?

0 0
možnosti
S

scenero

2. 9. 2010 22:54
Re: hm..

ano na RAF sem už v nějaké diskuzi upozorňoval......vždycky o něčí pravdu.......jistě v době Mašínů bylo to zlo komunismus patrnější.......moji prarodiče, ač pyšný na vše dobré z let minulých, nakonec sami přiznávají, že to bylo hrozné, ale pro většinu lidí né zas tak moc.....jistě....najednou nemohla půlka lidí studovat normálně, přišli o úspory (zdaleka né jen ti bohatí, ale skoro všichni )........proti komunismu bojovat se zbraní v ruce ? Rozhodně ? Ale asi trochu jinak....líp......Mašíni jsou kontroverzní, měli zorganizovat víc lidí a udělat něco, co by vyznělo jinak - né jako zbytečné vraždy nevinných a nejen prchat na západ.........

0 0
možnosti
SH0

sir Humphrey 007

8. 8. 2010 10:24
Přesně tak

R^[>-]

0 0
možnosti
S

schlimbach

8. 8. 2010 10:18
pane Bože !!!

Neskutečné, kolik tupých frází lze napsat, jen aby se obhájily vraždy Mašínů a bylo možné je glorifikovat. Měl byste si nejdříve pane autore něco o jejich hrdinství mastudovat, abyste do svých úvah mohl zahrnout i časové posloupnosti jejich činů, potom byste třeba psal trochu jinak.

0 0
možnosti
SH0

sir Humphrey 007

8. 8. 2010 10:26
Re: pane Bože !!!

mastuduješ často?

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

5. 8. 2010 10:31
Straka

A boj spartakiádního vraha Straky, který zabíjel soudružky, či jejich kamarádky taky stál za to. ;-(

.

Takovou snůšku demagogia porovnávání neporovnatelného jsem už dllouho nečetl...

0 0
možnosti
LS

luki

3. 8. 2010 19:35
A byl

Jejich hloupé a nedomyšlené činy jen posloužily komunistické propagandě.

0 0
možnosti
D

dar.p

3. 8. 2010 10:17
Hezký jste napsal...karma !!!!

R^R^R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4501x
Roman Joch, ředitel Občanského institutu, www.obcinst.cz

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky