Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

brutusacek

29. 7. 2011 23:49
proboha

a proč USA nepřinese svobodu do KLDR, poslední skanzen krutého komunismu na planetě, kde gulagy jsou na denním pořádku? jo aha žádná ropa....

0 0
možnosti

paxxtor4u

12. 6. 2011 13:48
Úlitba ODS

Roman nemá zapotřebí sepisovat takové pamflety. Kdybych nevěděl, že Joch má načteného Akvinského a dobře ví, jaké jsou zásady spravedlivé války a jakého člověka je možné zbavit života, šlo by o pouhou neznalost. Až příliš okaté a zřejmě po vůli Nečasovi. Hold, za funkce se musí platit třebas i ztrátou reputace!

0 0
možnosti

Soros

28. 5. 2011 8:13
V 21. století?

Na jedovatého hada klackem? Proč? No to jsou mi názory? Myslel jsem, že pan Joch je komplexní osobností, když ho propaguje premiér do vysoké funkce? A on má jen načtené a marketingově prezentované informace, jinak je to ... (doplňte si sami)!!!

Článek o Kaddafim mohl být zajímavý, ale bohužel dál nečtu. Tady se nepoučím. Škoda času.

Ještě jsem si vzpomněl na jednoho ředitele školy jak nechal posrážet vlaštovčí hnízda z fasády školy. To je stejná úroveň.

0 0
možnosti

kaktusak

29. 3. 2011 21:12
A co takhle vyřídit Jocha a stáhnout se?

Levice by měla být neloajální k buržoaznímu režimu. A sice vždy, nejen v případě agresivní války (i když to je v podstatě vždy).

Stejně tak by levice měla být neloajální ke "spojencům" ze Severoatlantického paktu. 

0 0
možnosti

strycek-Joe s.r.o.

29. 3. 2011 16:34
Važte slova Jochu

Vy sám jste do jisté míry součástí současného režimu, nevyzývejte proto prosím k agresi vůči jiným suverénním státům - i když se Vám může třeba zdát, že ty naše, severoatlantické masakry, jsou nějak humánnější než masakry někoho jiného. Myslím, že tomu tak není X

0 0
možnosti

Gašpo

29. 3. 2011 15:23
Tentoraz nesúhlasím s Vašim záverom

A dosť ma prekvapil, pretože vyznieva ako opatrná, plíživá podpora a ospravedlnenie pre následnú pozemnú operáciu.

Pán Joch Vy ste bezpochyby chytrý človek a neverím tomu, že ten problém nechápete do hĺbky. To, čo ste tu napísal je s prepáčením len neúprimné povrchné slohové cvičenie.

Sám dobre viete že len zvrhnúť Kaddáfího a potom odtiaľ utiecť nevyrieši vobec nič.

Potom prídete zase s nejakým slohovým cvičením, ktoré bude dopredu ospravedlňovať "dočasnú" vojenskú prítomnosť západných pozemných jednotiek v Líbyi?

0 0
možnosti

Gašpo

29. 3. 2011 15:40
K tomu ešte dodávam:

Chápem, že ako zamestnanec úradu vlády si už nemožete dovoliť ten luxus a písať čo si skutočne myslíte. Nie je v takom prípade ale lepšie sa zdržať vyjadrenia?

Alebo to bol priamo vládny úkol?

"Nech to uznávaná autorita napíše tak, aby sa vlk nažral a koza zostala celá.":-/

0 0
možnosti

Niktor

29. 3. 2011 15:09
My a oni

Když si odmyslím ten tradičně jochovsky nabubřelý tón, tak v podstatě i souhlasím. Nicméně mám vážnou výtku proti tomu primitivnímu dělení "My - Západ" a "Oni" (Nezápad). Připadá mi, že když se Češi takhle pateticky řadí k té "Západní civilizaci", tak se chovají jako takový malý třídní otloukánek, ze kterého mají všichni prču, ale on se stále snaží vlísat se do party "velkých kluků" a ostatním i sám sobě namlouvat, že k nim patří a oni ho berou. Tím, že řeknete "My Západ" hned Českou republiku s vypnutou hrudí stavíte vedli USA, Británie atd. Ale jak se na nás tváří například Sarkozy, jehož země intervenci do Libye vede? Z jeho opovržlivých výroků na adresu Česka rozhodně nemám pocit, že když on říká "My Západ", tak přitom myslí i na nás... A my jako Češi snad někde intervenujeme? Zachraňujeme někoho? Spoléhá někdo na nás? Vždyť mi na takové zásahy ani nemáme prostředky. Kdyby jsem se snad připojili k letkám Francie, tam jsem tam jednak s těmi našimi lehkými bitevníčky směšní,

0 0
možnosti

Niktor

29. 3. 2011 15:17
Re: My a oni

druhak by nám jim půlka popadala v důsledku technických závad a zbytek by sestřelili děcka šutrama.

A když se divíte, proč Saúdská Arábie, jakožto jeden z nejtužších režimů na světě, nechce nadšeně podporovat povstání proti arabskému diktátorovi, tak si děláte legraci, nebo tím demonstrativně ukazujete, že od skutečné moci v české zahraniční politice je vás třeba držet co nejdál?

Sám mluvíte, že pro intervence je přijatelná při prosazování svých zájmů a zároveň ideálů - myslíte si, že zájmy a ideály Saúdské královské rodiny jsou v souladu s podporou povstalců proti Kaddáfímu?

A proč vlastně Češi, Slováci, Poláci a Rusové nemohli sami ochotně vyřešit (či alespoň zaplatit) intervence do konfliktů v bývalé Jugoslávii? Bylo to selhání slovanských zemí?

0 0
možnosti

Hulu

29. 3. 2011 15:07
vyhrajeme ...

 a pak už to nějak dopadne

0 0
možnosti

jendazmoravy

29. 3. 2011 14:42
Důvěryhodnost a respekt

Autore, dvě věci:

Respekt si Evropa tímto zásahem upevnila - prostě technicky to proti armádě jednoho afrického státu zvládá.

Důvěryhodnost naopak Evropa ztratila. Představte si, že jste africký prezident. Letos si s Vámi evropští potentáti pořásají rukou a pořádají recepce na vaši počest a příští rok na Vás pošlou bombardéry. No věřil byste ještě někdy takovému napoleonkovi?

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS