Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

S autorovou logikou bych mohl tvrdit, že prenatálním potratem je i to, když žena během ovulace trestuhodně nenechá oplodnit své vajíčko a nechá ho zaniknout ve víru Všehomíra. :-)

1 6
možnosti

Máte v článku malou chybku. Lidský život není vůbec vzácný. V polovině minulého století se odhadovalo, že po roce 2000 dosáhne počet lidí na světě 3 miliardy. Dnes  je lidí 7 miliard.

2 4
možnosti

Vy nejste vůbec vzácný, blbci jsou přemnožení!

1 5
možnosti

Jsem velice rad, ze lidi s nazory jako vy je v nasi zemi mensina. A ze naopak nas stat dava zenam plne pravo se rozhodnout zda chteji nebo nechteji do sve soucasne socialni a ekonomicke situace privest dite. Vetsina z nich je nastesti tak odpovedna, ze toto nesmirne bolestive rozhodnuti velice peclive zvazuji a velice silne si uvedomuji, bohuzel narozdil od pocetne mensiny muzu, ze dite je zavazek na cely zivot  ;-)

6 6
možnosti
Foto

Co je státu do toho sice nevím, ale je správné, když si žena veškeré záležitosti, které se týkají jejího těla, řídí, organizuje a určuje co je  správné, sama.

2 3
možnosti

A co spermie pane Jochu ? To nejsou bytosti ? A ruku na srdce, jak s nimi zachazite ?!

1 2
možnosti
Foto

každý odpůrce potratu by mel povinne adoptovat postizene dítě

4 4
možnosti

A každý zastánce by si měl vyzkoušet s nimi žít, aby poznal, že se jedná o lidi, kteří prožívají svoje radosti, smutky, mají přání a tajemství.

6 0
možnosti

JUDr. Miroslav Mitlöhner nepsal o ZABÍJENÍ těžce malformovaných, ale o jejich nezachráňování lékařskými týmy...Drtivá většina takto narozených umírá do několika hodin či dnů od narození bez lékařské péče....

Před 70 lety byl potrat taky nepřípustný, byl trestán a přesto byla II WW s miliony zabitých. Zabití lidí ve válkách kupodivu za vraždu pokládáno není a mnohým jako jste vy, zabíjení na východě Ukrajiny nevadí....

5 2
možnosti

A jak se to slučuje s přísahou, kterou lékaři skládají? 

Ostatně v přísaze se zavazují, že neposkytnou ženě nic, co by vedlo k vyhnání plodu z těla ženy a to v takzvané Hippokratově přísaze. 

Ostatně kdo je schopen říci, že tohle děcko bude žít normálně a tohle ne? Nemyslíte, že se už tímto dostáváme k tomu, za co byli souzeni nacističtí lékaři? Ono to je totiž strašně nebezpečné, taková salámová metoda a může to skončit tím, že lékař bude rozhodovat, který starý člověk má právo žít a který ne. Pak už bude lékař podoben doktoru Mengele, který na nástupišti v Osvětimi mávnutím nalevo či napravo rozhodoval kdo půjde na smrt a kdo bude žít. 

Na válku musí být dva. Agresor a ten kdo se brání. A ten kdo se brání má možnosti se bránit zabitím agresora. Jedná se o vraždy? Ano. Zcela jistě. Přestože to jsou vraždy , které nejsou trestány a jsou tolerovány. Ale nic hezkého.

3 5
možnosti
Foto

Tvorové, o kterých píše jako o zrůdách, jsou nepodarky. Přírodní zmetci. S člověkem to má málo společného. Spíš nic. Většina by dlouho nepřežila. Současné zdravotnictví však umí a rovněž podle zákona i musí dělat zázraky. A tak se udržují tito na živu, připojení k výživě, plicní ventilaci, nebo dialýze. Nemají naději na zlepšení a žijí jen díky rozhodnutí matky, která odmítla doporučení lékařů na potrat.

4 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS