Diskuse

Pomník letcům na Klárově

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

S hlavním tématem článku naprostý souhlas.

Autor ale ke své vlastní škodě neodolal nutkání kopnout si do ateistů. Použil k tomu argumentační trik se slaměným panákem, když podsouvá ateistům hloupou, nesmyslnou tezi a pak je kvůli ní zesměšňuje. Je to laciné až na hranici trapnosti, ale na druhou stranu to naznačuje, když uvážím autorovu inteligenci, erudici a zkušenost, že opravdu inteligentní argument nebude lehké k tomuto účelu najít.

Omyly římských katolíků banální zdaleka nebyly a jenom ty stály spoustu lidí život. Tak bych prosil trochu pokory a respektu k jinému názoru, pane Jochu. Jestli tedy víte, co tím myslím.

1 0
možnosti

:))) moc pěkná fantasy

0 0
možnosti
Foto

,,... letcům bojujícím ve Spitfirech Royal Air Force nad kanálem La Manche za svobodu britskou a naši."

Nejen autorem vše ,,redukováno" na jediný typ letounu. Bohužel mnnohými i tak chápáno. Počátek boje našich letců- stihačů, zejména pak BoB, byl vázán na letouny především typu Hurricane. Např. celá 310. čs perutˇRAF. Až později byla přezbrojena. A dále pak další typy, všech možných verzí a určení.Denní i noční stíhací, bombardovací, transportní, atd. A pomník je letcům, nejen pilotům. Je smutné, že vše je dnes tak zjednodušeně prezentováno. Bohužel často i lidmi, u nichž je s ohledem na jejich erudici a postavení toto poněkud nepochopitelné, popř. snad až nedůležité. :-/Ač právě tací by měli znát a vědět, že!

0 0
možnosti
Foto

Co se symboliky i umístění památníku týká, A TO VE VŠECH SMĚRECH, jednoznačný souhlasR^

Ve Vašem článku však není příliš korektní jistý lehce skrytý partikulární zájem. Viz.: ,,o autorovi" ve spojení s Vaším vysvětlováním, či zdůvodnováním, vč. odvolání se na A.Smithe. Ale tyto ,,postupy" nejsou u mnohých, bohužel, ničím novým:-/ 

Pro ty, kteří by snad nechápali mou připomínku, viz.zejména ve druhém odstavci mého článku : Se vzpomínkou a úctou k památce Našich skutečných Rytířů nebes. Blog - Jiří Jiroudek (blog.iDNES.cz)

Jinak zdravím.J.A.J.

0 0
možnosti

Pomník letcům je v pořádku a je víceméně jedno, kde stojí. Tedy Klárov není nepříhodný ani  nevhodný. Jiná věc je jeho umělecké ztvárnění. Obávám se, že kdyby u něj nebyl nějaký určující popisek, málokdo pozná, komu nebo čemu je památník dedikován.

0 2
možnosti

No aby si turisti nemysleli ze jde o pomník Benátek. Lev sv. Marka, nejznámější symbol města na lagunach.

0 2
možnosti
Foto

Pokud jste ten pomní viděl, tak záměna je VELMI nepravděpodobná.

2 0
možnosti

J80a16r64a 10R96a35n48k

7. 7. 2014 18:07

Karma, rozumna uvahaR^

3 0
možnosti