Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Problém není v šátcích, problém je ve státním školství. Zrušme státní školy a problém se vyřeší sám.

0 0
možnosti
JO

On by to problém nebyl, kdyby se to netýkalo Islámu. Jenže před Islámem se musíme mít na pozoru. Povolí se šátky a nebude dlouho trvat, kdy nositelkám šátků bude vadit, že některé dívky chodí bez šátku nebo dokonce v minisukni. Budou se odvolávat na to, že je to uráží. Budou požadovat povinné šátky všech.  Islámu podáme prst a nebude to dlouho trvat a naše země bude islámská.

Proto je třeba neustoupit. Pokud chtějí u nás žít, tak se vším všudy. S nutností dodržovat naše zákony a přizpůsobit se pravidlům ve společnosti. Tzn. u nás je pravidlem, že školní řád musí žáci dodržovat, jinak hrozí vyloučení a ne požadovat něco, co je se školním řádem v rozporu - například nošení pokrývky hlavy.

V Belgii muslimové požadují zákaz vánočních stromků na náměstí. Komu se to nelíbí, má se z Belgie odstěhovat.

V Teplicích se muslimským hostům nelíbí (u nás běžné) venčení psů v parku. Prý je to uráží.

Kam by to přizpůsobování se Islámu došlo?

Idea multikulti vypadá teoreticky pěkně, je líbivá. Obrázky, jak se na houpačce společně houpou holčičky, jedna v šátku, druhá bílá, třetí černoška jsou hezké. Jenže tak to nefunguje a nikdy fungovat nebude, to je jen iluze a zbožné přání sluníček.

Pokud budeme ustupovat, jednou na to doplatíme.

4 1
možnosti
Foto

jde tu o něco více, pokud zjednodušeně řečeno zakážeme s použitím státního násilí šátky, opouštíme princip otevřené společnosti, který Západu zajišťoval vítězství v globální konkurenci politickoekonomických systémů. Staneme se uzavřenou společností, které povolá na svou obranu nakonec něco podobného komunistům a fašistům. Prohrajeme svou budoucnost, i kdybychom nad islámem vyhráli.

0 1
možnosti
Foto

Ale paní Šabatová není soukromá osoba, tedy musí i otázku islámských šátků posuzovat pouze z hlediska úřádu, který zastává.

0 2
možnosti
PV

P40a22v47e38l 30V36é61b19r

10. 10. 2014 20:01

A z hlediska úřadu, který tak "zdatně" zastává měla zjistit, že vůbec nešlo o nějaké šátky, ale o to, že dotyčné studentky nebyly schopné předložit doklady povinné pro všechny zahraniční studenty (povolení k pobytu a doklad o ukončení základního vzdělání). Na základě toho "dobrovolně" ukončily studium.

Dodatečně zjistily, že by to bylo možné hodit na diskriminaci kvůli náboženství - a slepice typu Šabatové na to skočily. A co horšího: Vyšlo jim to. Aniž by splňovaly zákonné podmínky, studují. Skvělá obhajoba práva od trockistky Šabatové...

4 0
možnosti
MR

M95i57l47a60n 35R69a47d47e56k

10. 10. 2014 19:26

vubec nemam nic proti hakenkrajcu, je to jen zlamany kriz, a drive znacil uplne neco jineho, nezli ho Hiter zprofanoval, taktez kladivo nebo srp jsou uplne normalni naradi. Problem je co tyto symboly znaci kdyz si je nekdo da na triko nebo na odznacek, samo o sobe to nekdy nerika nic, daji si na triko mladi masove vrahy, aniz by o nich neco vedeli.

Problem zacina pokud to vedi, a nosi tyto symboly jako prislusnost k proudu ktery je ORGANIZOVANY A NEBEZPECNY.

Nackove uz ne, komuniste nekde ano,  ISLAM DNES KAM VKROCI

4 0
možnosti
Foto

Vidím to stejně ve všech bodech. Je to ale moc inteligentní, to na tomhle uječeném, hysterickém a tupém fóru moc nezaboduje.

http://blog2.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A141003_429213_blogidnes&vlakno=68386499

2 1
možnosti
JK

A co přestat rozdělovat dívky na ty, které nosí cokoli z náboženských důvodů a na ty, které to nosí z módního gebíru?

0 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS