Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

div@

22. 8. 2008 18:38
Máte v dějepisu trochu guláš!

0 0
možnosti

rezjir

18. 8. 2008 18:44
Špatná analogie

Svět po r.1918 byl jiným světem než svět v r. 2008. Háček tkví v tom,že ty ruské mírové sbory v Jižní Osetiji měly mezinárodní mandát hlídat tam bezpečnost.Možná, že to nedělali. Ale právě proto měl Saakašvili požádat Radu bezpečnosti o zásah, pokud se mu nelíbilo,jak třeba jsou odstřelovány gruzinské vesnice. Mobilizovat mezinárodní veřejné mínění. Atd. Avšak použil bez varování sílu s jasným záměrem ty mírové sbory a jejich postavení  zlikvidovat.

0 0
možnosti

CHYREN

18. 8. 2008 16:59
Nic nepochopil?!

Územní celistvost byla legitimní před Kosovem. Naprosto! Jinak podezřívám každého, kdo zpochybňuje územní celistvost před Kosovem z vlastizrady.

0 0
možnosti

patockajan

18. 8. 2008 16:23
Myslíte, že vase paralela opravdu sedí?

V Jižní Osetii byly jednak ruské jednotky (se smluvním mandátem) a rovněž desítky tisíc Oseťanů s ruskými pasy. Mělo Rusko klidně přihlížet jejich zabíjení? To si těžko dovedu představit. Hovoří se o ostřelování civilních objektů v Cchinvali. Proč to bylo nutné, a to i v případě, že budeme skeptičtí k udávaným cca 2 tisícům obětem gruzínských útoků? Rovněž osoba pana prezidenta Saakašviliho vzbuzuje určité pochybnosti. V minulosti se ke svým oponentům nechoval zrovna demokraticky, spíš násilně. Vy skutečně máte pocit, že máte dostatek nestranných informací, abyste mohl takto jednoznačně ukázat na zlého chlapečka v této kauze? Vaše srovnání ČSR AD 1938 a současné Gruzie prostě funguje jen proto, protože opomíjí několik důležitých rozdílů - v předválečné republice žádné německé jednotký smluvně nebyly - respektive byly tam až po Mnichovu - a česká armáda v pohraničí neostřelovala civilní obyvatelstvo.

0 0
možnosti

delvete

18. 8. 2008 16:21
Takto ne!

Pane Jochu, chce-li Občanský institut být "kulturně vzdělávací institucí", pak by neměl jeho ředitel ve svém blogu tak hrubě zkreslovat historii skutečného Československa z let 1918-1938! Rv Chtěl jste si vybrnkat karmičky na národní struně?

0 0
možnosti
  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4501x
Roman Joch, ředitel Občanského institutu, www.obcinst.cz

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky