Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ČJZK

časy jsou zlé kamile

5. 9. 2008 23:06
Kdo dnes platí daně a důchody důchodcům

má právo na to samé bez ohledu jestli má potomky nebo ne;-D A co si budeme povídat, za 30-40 let už stejně žádnej důchod nebude, stát by na to neměl.

0 0
možnosti
ČJZK

časy jsou zlé kamile

5. 9. 2008 23:04
Jsem pokrytec

Děti mít nechci, kdo to má proboha živit? Nic horšího než děti člověka potkat nemůže, zbytek života jde do.....;-DR^

0 0
možnosti
K

kion1

5. 9. 2008 22:28
Volič Národní strany

Horečné odsuzování paní Pallotto a jí podobně postižených pouze dokazuje, jak moc má pan Joch pravdu:-)R^[>-]

0 0
možnosti
I

ignorantka

5. 9. 2008 22:52
Re: Volič Národní strany

ale kdepak! je to dukaz nenavisti v nasich lidech k tem, kteri jsou jini.:-/

0 0
možnosti
B

Boetti

5. 9. 2008 21:00
Civilizační velezrada - to je špatný vtip

Pane autore, asi vás nenapadlo, že můžou existovat desítky důvodů, proč se některé páry rozhodnout nemít děti. Vy jste našel jen jeden, a to ještě ten nejpitomější, a omýláte ho pořád dokola. Sice nevím, co je to "solipsismus", ale rozhodně vím, že vy jste se svým článkem dost mimo ;-D

0 0
možnosti
JP

Ginny

5. 9. 2008 21:29
Re: Civilizační velezrada - to je špatný vtip

Solipsismusje ve filosofii krajní forma subjektivismu, založená na myšlence, že existuje pouze moje vědomí a nic jiného. 

Říká kámoška wikipedie.

0 0
možnosti
Z

zuzaza

5. 9. 2008 18:47
souhlasím s jochem!

Žen, které nechtějí mít děti přibývá a není to dobré.Když čtu názory typu:„nemáme dost peněz,nechci si zkazit postavu,nechci přerušit kariéru“je mi z toho smutno.Pokud smýšlíte stejně,milé přítelkyně,pak jste naletěly dnešní době konzumu.Je to ovcovité a krátkozraké myšlení. Postava jednou stejně bude fuč,po práci přijde důchod,síly a zdraví ubudou. A peněz na všecko nikdy nebude dost.Jestli něco v šedesáti letech,milé ženy, bude mít pro vás smysl,pak to bude rodina.Děti,které jste neměly, vás budou bolet víc,než děti,které jste měly.Jistě,riskujete,že přes všechnu lásku z nich mohou vyrůst narkomani,extremisté či socky. Ale se to nedovíte,dokud to nezkusíte.Pro přesnost uvádím, že děti mám,postava mi zůstala skvělá, kariéra mi neutekla, a peníze na to potřebné se vždycky našly. Žena je ženou tím, že dává.Doba na vás křičí, že musíte chtít víc, než milovat, starat se a pečovat o nejbližší.Musíte být zaneprázdněné, dokonalé,vysolárkované. Blbost!Rozdávejte život, to ostatní přijde samo!

0 0
možnosti
K

kion1

5. 9. 2008 19:30
Re: souhlasím s jochem!

krásně napsanéR^[>-]

0 0
možnosti
KK

Lisinha

5. 9. 2008 17:31
Vy magore a arogantní ignorante...

Onehdy jsme měli sjezd naší slepičárny. Všechny přítomné dámy vlastnily vaječníky i dělohu a všechny měly k plození silné výhrady.

Jako že třeba pro jednu by znamenalo těhotenství devět měsíců na jednotce intenzivní péče s tím, že to taky dost možná stejně nepřežije. Druhá zase má několik vysoce interesantních dědičných chorob, takže by jistě zplodila spoustu vysoce hodnotných kriplíků. Třetí prostě na to nemá nervy - a tím nemyslím, že je to líná kráva, ale něco ve smyslu... no, znáte někoho, kdo vidí myš a v tom okamžiku stojí na stole, ječí, dostává panickou ataku, je křísen okolím, opět uvidí myš a omdlí hrůzou... takže tohle má ona na děti. Další považuje rodinu za zbytečné rozptylování od vědy.

Tož co, to máme tu riskovatživot, tu se vykašlat na vše, na čem  nám v životě záleží a vrhat děti, protože je to státu užitečné? A co tak všechny ženy v deseti letech přivázat ke klandru a oplodňovat je postrkem, aby tedy nepáchaly velezradu?

0 0
možnosti
K

kion1

5. 9. 2008 17:54
Re: Vy magore a arogantní ignorante...

Slušnost je zřejmě něco, o čem nemáte, ani tuchy, politováníhodná existence8-o:-©Rv

0 0
možnosti
JN

Cynyc

5. 9. 2008 15:54
Nemá smysl polemizovat

Pan Joch na rozdíl řady jiných bloggerů své názory alespoň formuluje stučně a jasně. Výsledkem však je, že nemá smysl s nimi polemizovat, neboť jsou rychle redukovatelné na axiomy jeho světonázoru, krajního konzervatismu. Kdo má jiné paradigma, tomu samozřejmě připadá, že se něco odvozuje z chybných (nebo přinejmenším nedokazatelných) předpokladů. Domnívám se, že pan Joch si je této skutečnosti vědom, přesto však své příspěvky formuluje nikoli jako svůj názor, ale jako objektivní fakt. Je však pravděpodobné, že takto zkušený mediální matador tak činí záměrně: z hlediska přesvědčení málo přemýšlivého čtenáře je tento postup rozhodně efektivnější a čtenář přemýšlivý má své názory a nelze ho tímto způsobem zviklat.

0 0
možnosti
KK

Lisinha

5. 9. 2008 18:05
Re: Nemá smysl polemizovat

Myslím, že cizozemsky se tomu říká demagogie a cum grano salis populismus. Teda, tomu, co píše pan Joch, ne tomu vašemu.

0 0
možnosti
IH

misaviki

5. 9. 2008 13:13
Vyžírky

Vážený pane, určitě je pravdivý argument, že bezdětní důchodci budou placení z práce dětí někoho jiného. Jenže tady neuvádíte i jiná fakta - mamina na 3-leté mateřské pobírá 7600 ze sociálního systému, pokud má nárok tak sociální dávky, a dále - na každé dítě máte k výplatě 890 Kč plus (sleva z daně). Takže pokud ze dvou pracujícíh má jeden dvě děti, jeho plat bude o 1780 Kč větší + sociální dávky. Navíc žena na mateřské je neproduktivní často i 10 let (také dle vás vyžírka?) a pak má problém s kvalitním zaměstnáním, navíc má nárok na OČR - opět placeno z peněz nás všech. Dále si přičtěte obrovské výdaje na školství. Takže o vyžírkovství nemůže být ani řeč. Kdo děti chce ať je má, kdo nechce, ať je nemá.

0 0
možnosti
JP

Ginny

5. 9. 2008 19:35
Re: Vyžírky

Kravina jako Brno.

Už bylo mockrát spočítáno, kolik dítě stojí a kolik rodiny čerpají ze systému. Rozhodně se to nevyplatí.

0 0
možnosti
JB

jitkabalogova

5. 9. 2008 12:45
Dejte mi peníze a nebudu velezrádce

Vážený pane, jsme mladá, žiji v páru, chci mít děti a přesto je momentálně mít nemohu. Důvod? Peníze. Vy jich máte evidentně dost, když hlásáte to, co hlásáte. Máme s přítelem oba zaměstnání, přesto si dítě zatím nemůžeme dovolit. Dítě totiž potřebije domov=hypotéka na 30 let, z mateřské dítěti nekoupíte ani plýny na jeden měsíc natož něco jiného potřebného a celkově tento stát naprosto žádným způsobem nepodporuje mladé rodiny s dětmi. Takže pokud mne budete následujících 30 let štědře sponzorovat můžu vám porodit klidně Klabzubovu 11!!!

0 0
možnosti
IH

misaviki

5. 9. 2008 13:16
Re: Dejte mi peníze a nebudu velezrádce

Jíťo, trochu přeháníš. Když si vybereš 3 letou MD, tak budeš brát 7600, což je často úroveň mzdy prodavačky nebo dělnice. Plenky jsou často používaný argument, tak jsem si to spočítala, a měsíčně mě vyjdou asi na 500. Věř, že Pampers mít fakt nemusíš, jsou i levnější stejně dobré. Co je fakt drahé, když se nezdaří kojení tak umělá strava je fakt nářez. A nedej bože když dítě potřebuje hypoalergenní (jako to naše, to jsme dali za mléko skoro 3000 měsíčně). Ale krmení zase netrvá tak dlouho. Problém je určitě v bydlení, ale to se časem také vyřeší, uvidíš. Když sem byla mladá, také sem nechápala, kde na to všechno vezmeme.

0 0
možnosti
DR

Reg

4. 9. 2008 22:55
partnerství

Z vašeho psaní plyne, že partnerství má jediný smysl - plodit děti. Nic o zázemí, nic o lásce jako zdroji kreativní síly... Máte-li to tak vy doma, tak upřímnou soustrast. Podle vás se tedy partneři, kteří se místo výchovy dětí rozhodnou věnovat třeba lékařské vědě, dopouštějí velezrady. Hmm...

0 0
možnosti
  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4501x
Roman Joch, ředitel Občanského institutu, www.obcinst.cz

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky