Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T

terry_kendrlova

4. 9. 2008 21:38
Pane Joch, to je ale pech

Ja deti nechcu, zkazila by se mi tim moje postava. Pritel je uz starsi a rikal, ze take nema zajem. Kvuli tomu nemusite jecet na nas kvuli danim.

0 0
možnosti
L

lucy_vondrackova

4. 9. 2008 21:42
Re: Pane Joch, to je ale pech

Terry, jsi velmi sobecka a bezohledna a mela by jsi se nad sebou zamyslet!

0 0
možnosti
J

Josefina

4. 9. 2008 21:25
Schatzi, to je trosku sila ta civilizacni velezrada

Chtela bych videt vasi manzelku, to rodi jen kvuli tomu, abyste nespachala vlastizradu???

0 0
možnosti
JJ

janajt

5. 9. 2008 17:16
Re: Schatzi, to je trosku sila ta civilizacni velezrada

Klidně se  Vám přijdu ukázat, mám děti celkem ráda, o vlastizradě tím pádem neuvažuji.  J. Jochova

0 0
možnosti
I

ignorantka

4. 9. 2008 20:59
tohle jsou jen trapne kecy

Rvubiram karmu. mel byste se stydet za ten hloupy a nenavistny blabol.Rv vy vlastne ani nepisete o duchodu a moznych resenich, vy jen chcete napadat bezdetne a tema duchod se vam k tomu hodi.  vase argumenty nemaji zadny racionalni podklad! - uz  vas nekdy napadlo kolik doopravdy stoji vzdelani jednoho ditete od skolky po VS? zhruba ctvrt milionu euro. plati to snad cesti rodice svym detem ze sve kapsy? a co zdravotnictvi? plati rodice za lekarskou peci ze sve kapsy? ne. jestli chcete nekoho nazyvat v Cesku socialkama, tak jsou to predevsim lide s vice jak jednim ditetem, ktere se na state prizivuji a bez statni pomoci by deti castokrat ani financne nezvladly. 8-o

0 0
možnosti
I

ignorantka

4. 9. 2008 21:00
pokracovani:

maloktery cesky rodic dnes setri diteti na vysokou skolu. proc musi bezdetni platit vzdelani deti jinych ze svych dani? proc si to rodice nezaplati sami? a to je jen jeden priklad. 8-o

0 0
možnosti
MZ

zajicek8

4. 9. 2008 20:37
Potes koste

Podle logiky clanku jsou nejzodpovednejsimi osobami nasi civilizace pubertalni cikanske pary, kteri hned jak zacnou spolu zit hned maji dite, ne jedno, ale hromadu. A zodpovedne na prispiva na danich nejen  ta bezdetna dvojice, ale i par, co by i  dite rad mel, ale bohuzel by znamenalo takovy propad zivotni urovne, ze to nerisknou - tak i tihle jsou nezodpovedni, protoze se dostatecne nerozmnozuji?

0 0
možnosti
TR

Tomáš Ryška

4. 9. 2008 19:30
V podstatě souhlasím s panem Jochem...

V podstatě souhlasím s panem Jochem. Myslím si ovšem, že chyba je především v tom důchodovém systému.

Nechce se mi opět vše vysvětlovat, proto připojuji odkaz na svůj "prablog", který jsem zkoušel partyzánsky tvořit před mnoha lety.

http://www.mujweb.cz/www/standard/

kde je mám na mysli volbu "Údiv nad mizejícími dětmi".

0 0
možnosti
OH

hudyolin

4. 9. 2008 18:12
A zase ten důchod...

Už jsou  trapné ty řeči o tom, že kdo nemá děti které budou v budoucnu vydělávat na důchod je sobec ,vyžírka nebo velezrádce.V případě ,že někdo zplodí třeba tři děti a třeba se mu zrovna jeho výchovou "nepovedou" a budou loupit krást, podvádět, ale pracovat nikdy nebudou.To znamená že "zaměstnají" spousty dalších lidí (policie ,soudy atd.)a na ten důchod nám rozhodně nepřidají, ale dle vás bude mít tatínek s maminkou splněno...

0 0
možnosti
M

motylek_02

4. 9. 2008 16:47
a kolik deti mate Vy pane Jochu?

predpokladam ze minimalne 2-3, zijete v harmonickem a sporadanem manzelstvi. Zplodil jste syna? Zasadil strom? Postavil dum? Protoze pokud ne, muze se stat ze vas nejaky clovek take oznaci za velezradce...

no, je to Vas nazor a jsem stastna, ze to u vyjadreni nazoru take skonci.

0 0
možnosti
NB

j@ck

4. 9. 2008 16:49
Re: a kolik deti mate Vy pane Jochu?

vyhledej si tady na blogu jeho manzelku. uz na prvni pohled submisivni uslapnuta zena. kdo jiny by taky vydrzel s takovym arogantnim hovadem jako joch

0 0
možnosti
AH

nyny.

4. 9. 2008 15:10
hmmm zajímavé

Tak jsem si přečetla jak váš článek, tak reakci paní Palloto, velmi obsáhlé diskuse k oběma a velmi zajímavé je i zastoupení určitých názorů mezi pohlavími. Co je to civilizace, že stojí za uchování ? Oháníte se jí jako nějakým božstvem, kterému je nutno ostročit a sloužit a podřídit i aspekty velmi soukromých věcí člověka, ze kterého děláte bezduchou otrockou bytost. Civilizace, která ve svém jménu proti sobě štve a vyděluje skupiny lidí, matky nematky, důchodci kontra nedůchodci, pejskaři, automobilisté, křesťani, muslimové blablabla.Ovšem důchody jako cíl pro plození dětí se mi zdá velmi zvrhlý.Pokud máte pocit, že mít děti není jen otázkou vnitřní potřeby a lásky, pak nechť civilizace zhyne, protože si nic jiného nezaslouží, je špatná.Život za vás nikdo neodžije a jen člověk sám se může rozhodnout, zda chce žít sice s radostí,ale za cenu bolesti strachu, který nikdy nekončí a mít dítě, nebo jen žít a dítko nemít.

0 0
možnosti
AH

nyny.

4. 9. 2008 15:18
Re: hmmm zajímavé

a není to o sobectví ani omylem. Je to o pudu mateřském a sebezáchovy, o tom, který je silnější.A hlavně se to týká výhradně žen, každá normální matka totiž ví, že mít dítě, je strach až do smrti, o to dítě a ten strach a ta láska bolí a je jedno, jestli je dítku 5 nebo 50 let.Matka ho vnímá jako součást sebe sama a nelze to "odnaučit".Nemít dítě-nechtít-je jen verbalizování, do kterého jí tlačí společnost.Ona prostě nemá ty biologické hodiny a ty nemá, protože jiný pud je silnější než ten mateřský. Takže nepřenášejte závadnost stupidního důchodového systému falešné příčiny.

0 0
možnosti
JN

Agent-přisluhovač

4. 9. 2008 13:20
Asociální vyžírka

Ten kdo celý život platí důchodovou daň, tak už z principu nemůže být asociální vyžírka - špatný je v tomhle případě systém, ne člověk, který nemá děti.

Asociální vyžírka je ten, kdo má spoustu dětí, sám je na podpoře a děti nic pořádného nenaučí, takže i ony skončí na podpoře jako on.

0 0
možnosti
JM

Irish Stout

4. 9. 2008 9:55
Přepokládám, pane Jochu,

že žijete v heteroseuálním páru, tedy můžete mít děti a máte jich 5-8. A ne-li, tak jsme v ...-eli, jak praví abbé Karásek v jednom svém songu.

0 0
možnosti
NN

dixi7

4. 9. 2008 13:44
Re: Přepokládám, pane Jochu,

jestli je jeho manželkou Jana Jochová, jejíž blogy jsou pro něho nejoblíbenější, tak mají děti 2 a oba mají potřebu napadat svobodná rozhodnutí jednotlivců (viz. její článek "Rozhodovat o vlastním životě") a dělat z nich téměř zločince. Co by pan Joch řekl tomu, kdyby mu někdo nařídil, že musí mít jen jedno dítě. To je zase další extrém.

0 0
možnosti
  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4501x
Roman Joch, ředitel Občanského institutu, www.obcinst.cz

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky