Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Zuzana Hejná

4. 9. 2008 9:51
tak nějak mi vadí

že mít / nemít děti se řeší skrzevá ekonomické důvody.

Doufám,  že moje děti alespoň ve zralém věku budou vydělávat na SVOJE důchody.

0 0
možnosti
NN

dixi7

4. 9. 2008 9:48
Vážený autore,

v největším počtu dětí vedou myslím romské rodiny a ty vám jistě na váš důchod přispějí nejvíce ;-D Jestli chce nebo nechce někdo mít děti, je jeho svobodné rozhodnutí a nikdo nemá právo jej za to kritizovat nebo dokonce obviňovat z velezrady.

0 0
možnosti
LV

baloun

4. 9. 2008 10:01
Re: Vážený autore,

Právě naopak, pane, každý má právo kritizovaz kohokoliv za cokoliv. To je demokracie. Vezměte to prosím na vědomí.

0 0
možnosti
JM

Hucul

4. 9. 2008 9:43
Oslavujme nasi nejvetsi mensinu!

Ta se nam pekne po veverkovsku mnozi, sporadani to obcane a milovnici vlasti... Napadlo pana autora, ze mnohe mlade, vzdelane a plodne pary deti nemaji proste proto, ze si je nemohou dovolit? Zacinajici doktor a sestricka ci zacinajici parek ucitelu si nebude moci dovolit deti az do nejakych 35ti let. Proc? Stat proste neni schopen zajistit mladym parum podminky pro prostou reprodukci. Tezko muzete obvinovat ze sobeckeho uzivani par, ktery ze dvou vyplat tak tak poplati svoje naklady.

Jako posledni komentar k clanku bych zminila, ze do porodnosti ZASADNE kecaji ti, pro ktere vznik noveho zivota znamena jen jeden prijemny zazitek a pak MOZNA pricmrdovani u porodu. Je to matka, ktera nosi v tele cizi teleso, ktere roste rychleji, nez rakovina, je to matka, ktera trpi nevolnostmi a bolestmi, je to matka, ktera nese riziko trvalych nasledku, je to matka, komu musi dite projit panvi, je to matka, kdo trpi v sestinedeli, je to matka, kdo se budi pri kazdem zaknourani, vsechno to oddre matka.

0 0
možnosti
JV

Olaf Elvis

4. 9. 2008 9:51
Re: Oslavujme nasi nejvetsi mensinu!

8-o To je normální deprese. Divím se, že se lidí ještě vůbec rozmnožují ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
KT

Ježikača

4. 9. 2008 9:41
a co klasické

jsme odpovědni nejen předkům, ale také potomkům, za to, jak žijeme. a kdo nemá děti, umírá nadvakrát. ti všichni, co se před vámi snažili o váš lepší genofond ale i materiální zabezpečení byli dle postoje programově bezdětných blbci? ale výhody jejich snažení užívají zdá se bez problému... nejsem hysterická matka, ale programově zrušit rodovou linii, když děti mít můžu a mám milovaného a milujícího partnera? nechápu.

0 0
možnosti
JV

Olaf Elvis

4. 9. 2008 9:48
Re: a co klasické

R^R^R^ asi tak :-)

0 0
možnosti
JH

dezzo

4. 9. 2008 9:35
je mi úplně jedno, zda naše civilizace bude či nebude

euro civilizace je dekadentni a v rozkldu

0 0
možnosti
HV

Nedobrotka

4. 9. 2008 9:32
Socialistický blábol

Mám dvě děti, tak snad Vám na důchod vydělají. Myslím, že je dost bezdětných proto, že prostě děti mít nemohou, ani lékaři nezjistí proč. A nechce se jim svěřovat cizím lidem, tak to skrývají za různé důvody.  A určitě je lepší děti nemít,  než porodit dítě, na které nebude čas, bude  duševně samo, zahrnuto sice penězma, ale bez pořádného zájmu.  A to nemluvím o opuštění dítěte matkou vůbec. Co je lepší?  Být pokrytec a kvůli řečem dítě porodit, nebo si přiznat, že na to prostě nemám a děti mít nebudu?  Každý má volbu jak bude žít. Jestliže člověk žije spořádaně, platí daně, nevyžírá společnost, tak je druhému houby do toho, kolik má dětí. A není to tak hrozivé vždycky bylo procento bezdětných párů, ale těch co děti mají je i dnes více. Tolik lidí jako  v Číně u nás asi nikdy nebude.

0 0
možnosti
G

Gmur

4. 9. 2008 9:37
Re: Socialistický blábol

P E R F E K T N I    R^R^R^

0 0
možnosti
JV

Olaf Elvis

4. 9. 2008 8:55
Podle vyloženě hysterických reakcí

programově bezdětných lidí, je vidět, jak jsou si svými názory sakra nejistí, a že se pan Joch trefil přesně R^:-)

0 0
možnosti
T

tojefuk

4. 9. 2008 9:00
Re: Podle vyloženě hysterických reakcí

Ale houby :-).

0 0
možnosti
MN

Forrrest

4. 9. 2008 8:52
Autore, jsi smutnou obeti sveho rozmnozovaciho pudu

nebo jsi zblbly Pro-lifem, nabozenstvim?

"Sobectejsi mit nebo nemit?" Je hloupe zamyslet se nad touto otazkou objektivne, prestoze je subjektivni.

Zbytek clanku je plny naprosto samozrejmeho vnucovani tvych myslenek vsem ostatnim lidem, jejich pokladani za obecnou pravdu, objektivni skutecnost. Podle me ted rozhodne zadny rozumny clovek nebude mit duveru v ten vas Obcansky institut.

Rv

0 0
možnosti
SL

Schlomo

4. 9. 2008 8:48
To je ale blábol

Pane Jochu, pokud pominu fakt, že jste mne stejně jako jiné hloupoučce urazil řečmi o jakési civilizační velezradě (k této imbecilitě jste prosím došel jak???) a vyžírkách, chtěl bych se jen optat, zda jste si vědom skutečného filosofického významu slova solipsismus.

Jinak já patřím mezi ty, kteří dvounohý lidský dobytek nemíní v žádném případě rozmnožovat, takže mi v důsledku nezbylo než se nad vaším pomateným textem pousmát.

Jinak, je skutečně potřeba civilizaci udržovat? Ne, není.

0 0
možnosti
LR

radik

4. 9. 2008 8:56
Re: To je ale blábol

Každej z nás byl ten dvounohej dobytek:)

0 0
možnosti
DM

M.alha

4. 9. 2008 8:48
????!!!

Jakých občanů jste ředitel institutu??! Gdo Vám dává/dal právo hulvátsky se navážet do soukromí ostatních lidí, kteří mají to výsostné právo sami rozhodovat o svých životech a o tom, jestli děti mít chtějí nebo ne! Z čeho je financována instituce, které ředitelujete? Doufám, že se na tom nijak nepodílím, hanba by mě fackovala. To, co prezentujete je ekonomický kalkul, snaha o na/řízenou porodnost tu už v minulém století byla.RvRv

0 0
možnosti
  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4501x
Roman Joch, ředitel Občanského institutu, www.obcinst.cz

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky