Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Edmund Černá Zmije

3. 9. 2008 19:45
Pokrytectví

proč neřeknete, že nerození dětí je pouze oslabením vlastní rasy? :-P

Populace na Zemi nevymírá. Civilizaci ohrožuje přelidnění. Osobně si dovedu představit Česko s pěti milióny obyvatel jako příjemnou zemi k životu.;-)

0 0
možnosti
R

rohatey

3. 9. 2008 19:58
Re: Pokrytectví

A dovedeš si také představit že by zrušili tenhle bolševický systém vykrádání rodin, tedy ten průběžný zdravotní a důchodový systém a  ty bys v důchodu zjistil že na tebe nikdo nechce platit  a potom by ses musel smířit s chudobincem a se zdravotní péčí v lazaretu?. Pokud někdo nechce cpát peníze, čas a energii do dětí měl by si velmi masivně spořit řekl bych na budoucí německý důchod a zdravotní péči by se dalo spočítat na kalkulačce že je nutno spořit celou mzdu. :-)

0 0
možnosti
MP

MMister.com

3. 9. 2008 19:34
Poloviční souhlas

Pane Jochu, dá se říct, že souhlasím, jen jste podle mého nesprávně označil viníka. Hlavní viník je totiž imbecilně nastavený socialistický důchodový systém.

0 0
možnosti
VD

vdanicek

3. 9. 2008 19:58
Re: Poloviční souhlas

Mate naprostou pravduR^

0 0
možnosti
I

IoannesBaptist

3. 9. 2008 19:19
Bílá Evropo, končíme...

Možná to tak nevypadá, ale to, že ve společnosti mohou bezdětní vůbec fyzicky přežívat, má na svědomí Otto von Bismarck. On přišel poprvé v Evropě s nápadem, že o staré lïdi se nemají starat jejich potomci, ale že k tomu mají být přinuceni tak nějak všichni - tedy stát. Tím se narušila odvěká přirozená nutnost zachování rodu na individuální úrovni. Důsledky pocítíme velmi brzo, někteří z nás se toho ještě dožijí. Pan Joch má bohužel naprostou pravdu.

0 0
možnosti
HJ

Helena J.

3. 9. 2008 21:23
Re: Bílá Evropo, končíme...

Ehm, a bez Bismarcka bych já, coby childfree, nepřežila?

Je mi líto, ale pořád je lepší užít si život a ke stáru chcípnout hlady, než zavraždit svojí bezdětnost, chvíli nad tím brečet a v pětadvaceti se oběsit.

A ano, bílá Evropa končí. A nechápu, proč by to mělo nějak vadit. Důležité je, jak se lidé chovají, ne jako mají barvu.

A problém si Evropa dělá tím, že podporuje asociály jen proto, že produkují děcka.

0 0
možnosti
K

KJV

3. 9. 2008 19:11
Husák to dokázal a nenadával.

Když se Husákův režim rozhodl zvýšit porodnost, udělal to tak, aby rodiny s dětmi nebyly ve velké ekonomické nevýhodě a uspěl. Dnes režim asi hodlá lidem nadávat že jsou civilizační velezrádci, že jsou sobečtí a sociální výžirkové. Je to levnější ale na úspěch to stačit asi nebude.

0 0
možnosti

lepidlo999

3. 9. 2008 20:45
Re: Husák to dokázal a nenadával.

Obávám se, že vidíte jen jednu stranu mince. Báječná Husákova podpora porodnosti, skončila v roce 1979 ohromným zdražením všeho, protože

se státní rozpočet začal dostávat do červených čísel.  Ona podpora rodin je ušlechtilá věc, jen dost finančně náročná.

0 0
možnosti
JP

Ginny

3. 9. 2008 18:59
Pane Joch

Sice vás vůbec neprožívám a vaše články mě dokážou většinou rozčílit, rozhodně bych nechtěla být vaší ženou, protože na mě působíte jako namyšlený macho, ale tentokrát s vámi musím plně souhlasit. I když mě za to budou kamenovat taky.

ALE MÁTE PRAVDU!!!!!! (aspoň tentokrát)

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

3. 9. 2008 18:48
potrefená husa zakejhala

a tak jsem si dovolila zaeagovat protiblogem

http://pallotto.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=48059

docela mne mrzí, že to takhle hodně hrotíte.... Není to zbytečný?

0 0
možnosti

lepidlo999

3. 9. 2008 20:36
Re: potrefená husa zakejhala

No vida, já to brala spíš jako nadsázku, vy z toho děláte tragédii. ;-D

Každopádně  stojí za zamyšlení, jestli není k naší vlastní škodě, pěstovat kult  jednoho či žádného dítěte, když se nám tu mohutně množí "menšina", která v drtivé většině pohrdá vzděláním,  nepracuje a nikdy pracovat nehodlá.  Ačkoliv odvádím do systému značné částky a mám 3 děti, bojím se stáří.  Není to strach z nedostatku ale spíše z pozvolného, těžkého úpadku společnosti.

0 0
možnosti
K

kion1

3. 9. 2008 18:20
Volič Národní strany

Tak to prostě je.Kdo nevidí tuto evidentní pravdu, respektive vidět nechce je pokrytec.Karma pane Jochu!!!R^[>-]

0 0
možnosti
NB

j@ck

3. 9. 2008 17:53
-

Pane Joch, proc hodnotite druhe? Proc je nenechate zit? :-/

0 0
možnosti
R

Rentigo

3. 9. 2008 17:48
Dobrý den,

použití slova sobectví a pojem "civilizační velezrada" by jistě bylo to první, co by vám vytkl pan Kinkor, pokud by tedy s vámi neodmítl komunikovat :-) A já bych souhlasil. Uznejte alespoň, že člověk má právo sledovat sobeckou morálku (nezajímá ho abstraktní pojem "civilizační velezrada", ale jedině zda zradí sám sebe).

0 0
možnosti
ZK

Nomen O

3. 9. 2008 17:46
Svoboda.

Dobrý den.

Je mi s podivem,jak by někdo chtěl pomalu uzákonit povinnost mít děti. Vždyť je každého svobodné rozhodnutí zda-li děti chce, či nechce. Proč by se měli odsuzovat ti, kteří děti nechtějí. Co je komu do toho. Myslíte si, že jsou takoví partneři horší, než-li ti, co děti mají? Proč by měli být sobečtí? Není to jakási závist závidět život bezdětných?  Ještě jednou se ptám Co je komu do toho?????? Když děti máme, tak je samozřejmně milujeme, mazlíme se s nimi dokud jsou dětmi a jsme šťastni, že je máme. Jak to dopadne za XXX let se vztahem děti-rodiče to už je v dnešní době věc jiná. Dříve byly děti požehnáním rodiny, dnes jsou většinou ekonomickou přítěží a matky co nejdříve uhánějí od výchovy do zaměstnání. Jak říkám nikdo nemá právo soudit svobodná rozhodnutí jedinců

Přeji hezký den všem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4501x
Roman Joch, ředitel Občanského institutu, www.obcinst.cz

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky