Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

zdenek1

19. 9. 2009 22:07
Únavné volby

Kdo se během tohoto týdne zahleděl do záběrů tváří oněch třech aktérů, poznal v nich tragikomické fikurky hry na korektnost. Avšak v závanu mocenského boje o spravedlivé příští se v nich odráží, dle autorovy analýzy, prachsprostá neznalost. Dva straničtí rivalové a hradní pán na politické scéně jak je bůh stvořil, přistiženi infla granti bez náhubku, bez kompetence. Národ vytáčený medii dává najevo svou nevoli. Do toho přichází uprostřed týdne vzpupná tvář rádoby náhle osvíceného partajníka a volby padají, jak jinak než dle Ústavy, do jarních temnot. Vpravdě správné rozhodnutí, ale kolik taktických přešlapování, kliček a tušených spekulací lze pod rouškou onoho spasitele Moci vyčíst či domyslet? Zdeněk Čermák

0 0
možnosti
K

kaktusak

16. 9. 2009 22:32
Agitace je hlavní zbraní komunistů

v podmínkách buržoazní demokracie. Takže řeči o povstání jsou jen strašení. Ale vy "demokrati" přece nepotřebujete legitimní důvod k postřílení názorových odpůrců. Když nevyjdou volby podle plánu přes všechnu propagandu atd., tak se zpravidla objeví nějaký generál a ten už tu civilizaci zachrání.

0 0
možnosti
TT

tolan

16. 9. 2009 20:49
Paroubkův Občanský institut. Jak jinak než zastánce

Soudruh předseda Vám to autore započítá........

0 0
možnosti
ER

namen

16. 9. 2009 18:17
Na chvíli si představte,

že by tohle provedla Paroubkovi ODS.Tiskovka o mimořádné proradnosti ODS by v Lidovém domě běžela prakticky neustále,odboráři by se sjížděli houfně do Prahy,Dalík by to zase v novinách schytal.Ratha by asi v parůamentu při plamenném projevu trefil šlak,nebo Macek.Zatím blbnou jen novináři ve snaze prodat co nejvíc novin.Paroubek si to slízne až v červnu u voleb.

0 0
možnosti
IPIP

Ignác Pospíšil

16. 9. 2009 16:02
Analfabet?

"Pak by o sestavení vlády požádal lídra třetí nejsilnější nekomunistické

strany – neboť slušný president ve slušné zemi nikdy komunistu nepožádá

o sestavení vlády, nikdy, za žádných okolností -, ale ani ta by v té

Sněmovně důvěru nedostala." - je trapné, že někdo, kdo ze sebe v daném kontextu vychrlí tolikrát slovo analfabet, si zjevně není vědom toho, že třetího v pořadí prezident nevybírá - jmenuje toho, koho mu doporučí předseda Sněmovny... Jinak celkový dojem: silná slova ve Vašem komentáři tentokrát stojí na písku nedostatku přehledu a znalostí. :-(

0 0
možnosti
IPIP

Ignác Pospíšil

16. 9. 2009 16:06
Re: Analfabet?

Omlouvám se za multiplikaci, zjevně nejsem první, kdo si toho všiml.

0 0
možnosti
BR

barbarrosa

16. 9. 2009 15:49
Nelíbí se mě slovní spojení

" dostala nedůvěru " ,je to takové divné.Nebylo by lepší a zřejmě i správnější "nedostala důvěru " ?

A Topolánkova vláda - nejlepší její počin byl,že vypadla před termínem.Kdyby tam ti lumpové zůstali dál,tak občané ČR by se šli brzo pást.Ovšem,kdyby měli kam.

0 0
možnosti
MP

Vrah

16. 9. 2009 23:36
Re: Nelíbí se mě slovní spojení

Ono to zní strašně, ale obojí má svůj vlastní význam:

nedostat důvěru = požádat o ni a nedostat ji

dostat nedůvěru = akt vyslovení nedůvěry

..

A pást se půjdeme, jestli se k veslu dostanou sockomouši – za konjunktury místo aby mysleli na zadní kolečka, prožrali co se dalo. Za krize nabízejí 13. důchody, příspěvky na dovolenou a tak podobně; by mě zajímalo, komu to chtěj ukrást…

0 0
možnosti
VR

varix

16. 9. 2009 15:12
Pane řediteli institutu

Ve svém blogu nazýváte politiky ve věci ústavy analfabety. Dokonce ignorantskými analfabety. Ale co si myslet o Vás, když sám píšete:"President měl okamžitě po volbách pověřit lídra vítězné strany (Topolánka) sestavením vlády. Topolánkova vláda by ve Sněmovně důvěru nedostala. President by pak požádal lídra druhé nejsilnější strany (Paroubka) o sestavení vlády, ale ani ta by ve Sněmovně v létě 2006 důvěru nedostala. Pak by o sestavení vlády požádal lídra třetí nejsilnější nekomunistické strany "

Pane! Vy takový "odborník" na ústavu nevíte, že na třetí pokus o sestavení vlády jmenuje předseda parlamentua ne prezident?

A také jste poněkud pozapoměl, že novou vládu nebylo možno sestavit z toho důvodu, že Paroubek několik měsíců blokoval volbu předsedy parlamentu!

Zajisté, ČSSD má naprosté právo změnit názor a není na tom nic protizákonného. Ale je proti základním pravidlům slušnosti to, že se o tom ostatní účastníci dohody nedozvěděli dříve než veřejnost!

0 0
možnosti
A

acdc1402

16. 9. 2009 14:19
Na jeden důležitý detail jste zapomněl

Váš článek působí věcně a lze s ním většinou souhladit. Jeden zásadní bod však chybí:

Pokud jeden z partnerů v jednání zjistí, že dohodu nemůže dodržet, požádá ostatní o novou schůzku a vše znovu probere. To se zde nestalo a proto Parobek udělal podraz a i kdyby jeho čin byl ušlechtilý, tak zůstane svinstvem. Právě proto si myslím (a jistě nejen já), že opravdu otřásl naší politickou scénou. Pokud pohřbil zbytky důvěry, na čem chce teď něco budovat.

0 0
možnosti
RD

Dvořáček,Ostrava

16. 9. 2009 12:57
Velmi zasvěceně,....

návazně a přesvědčivě napsáno. KARMA ! Škoda jen, jak to u nás bývá zvykem, že je to až s křížkem po funuse. A že ten funus už skoro nepamatujeme.

0 0
možnosti
W

WoooW

16. 9. 2009 12:54
Viděl jsem vás minulý týden v Lampě

a už tam jsem měl pocit, že máte jakýsi problém. Pak jsem si to vysvětlil sám sebou a tou vaší neznějící slovenštinou. A dneska vidím, že už evidentně potřebujete studený prostěradlo. Rv

0 0
možnosti
VH

Stará kára

16. 9. 2009 14:33
Re: Viděl jsem vás minulý týden v Lampě

To mluvíte sám k sobě?  Myslím to studené prostěradlo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4501x
Roman Joch, ředitel Občanského institutu, www.obcinst.cz

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky