Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

da.rock

14. 1. 2010 17:57
Pane Jochu, jako tradičně

se vám do vaší úvahy vloudil logický lapsus (to je ostatně vašim poznávacím znamením - pozoruju to už od doby vaší knihy Proč právě Irák).

Nějak se vám nepodařilo vysvětlit, jak je možné, že ti zodpovědní vládci UMOŽŇUJÍ existenci tak rozmařilého rozdávačského systému, který je takto celkem ochotně zneužíván oněmi "nezodpovědnými"

Pokud by se vám totiž tuto náckovskou fantazii někdy nedejbože podařilo zrealizovat, pak se můžete spolehnout, že by se obrovské masy lidí rozhodly vyměnit své volební právo za tento bezstarostný sociální ráj. Totiž těch 60% lidí, kteří k volbám stejně nechodí, by vlastně nic neztratily.

A pokud by se "odpovědná" vláda rozhodla systém sociálního ráje zredukovat?

Inu tak by si jen vyrobila statisíce nových naštvaných voličů, kteří by jí to při první příležitosti spočítali. ;-)

0 0
možnosti

Petr Čaj

14. 1. 2010 18:11
Re: Pane Jochu, jako tradičně

Až na tu drobnost, že 60% lidí, kteří by podle vás nešli k volbám, bralo sociální dávky a žilo by si sice v klidu, ale zbývající občané, kteří by mohli volit, by jim určitě nepřidávali více a více peněz i když by stát zkrachoval. Prostě by jim sociální dávky snížili aby se stát pod jejich tíhou nezlomil a bylo by. 

A že by jim to těch 60% lídí pobírající dávky spočítali? Kdepak, podceňujete lidskou lenivost. Jen by nadávali, ale dávek by se nevzdali.

0 0
možnosti
JN

byx

14. 1. 2010 17:54
souhlas

Tak tak, to co v současném tuzemském provedení nazýváme demokracií, je čím dál tím více spojením oligarchie a ochlokracie, ulice má díky levici svoje dávky a korporace, díky pravici i levici stejným dílem, mají svoje miliardové státní zakázky a legislativu(+justici atd. ) umožňující tunely a daňové úniky.

Takže pokud za jedno až dvě století nebude evropě vládnout nějaký imám a listinu práv a svobod nenahradí šaría, případně nebudeme v područí říše středu, možná časem dojde k potřebě se nad volebním systémem zamyslet.

0 0
možnosti
JN

Jannynov

14. 1. 2010 17:56
Re: souhlas

JJ, je to do značné míry tak. Souhlas. Kéžby ta potřeba nastala dříve než bude pozdě.

0 0
možnosti
PM

KOLDAK

14. 1. 2010 17:41
Nepatrně by mě zajímalo,

čí rozkazy by poslouchali ti "muži, ochotní bránit svou zemi se zbraní v ruce"? Podle logiky článku by jim velel ten, kdo odvádí největší daně. Lehkou extrapolací dojdeme k závěru, že armáda by sloužila výhradně jako ozbrojená pěst toho nejbohatšího občana. Koneckonců, tohle už tady v historii mnohokrát bylo.

0 0
možnosti
JN

Jannynov

14. 1. 2010 17:36
pochybuji

protože podobných očistných procesů naše /evropská/ demokracie nebude ve jménu multikulti ideologie schopna. Pravděpodobný je jiný scénář. V muslimských "školách" budou děti zpaměti memorovat korán. Žádné teologické ani jiné debaty s učitelem se vést nebudou, to je v islámu vyloučené. A trapné demokratické epizodce v dávných dějinách Evropy se možná ani výuka věnovat nebude....... :-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4501x
Roman Joch, ředitel Občanského institutu, www.obcinst.cz

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky