Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

StandaU

29. 6. 2010 8:22
Dobrý den,

ano, lze je souhlasit s autorem článku, a to ještě autor neuvedl z jaké strany sodruh Beneš pocházel. Soudruh Beneš byl dříve členem socialistické strany, kerá se od bolševiků lišila pouze tím, že socalisti chtěli vývoj evoluční a bolševici vývoj revoluční.

Stačí si přečíst volební program komunistické strany a volební pogram národních socialistů a porovnat. Jeden z těch, kdo neměl rád Beneše byl generál M.R.Štefánik, který své výhrady vůči politice Beneše v době první války definoval v korespondenci s Benešem, kde je vidět arogance a zpupnost Benešova. Všimněte si, že všechny, kteří s tzv. zasloužili o 28. říjen, tak všechny Beneš pomocí bolševiků umlčel. Beneš je neštěstí naší politické scény.

0 0
možnosti
JS

virnos

29. 6. 2010 9:13
Re: Dobrý den,

není jiná možnost, než souhlasit naprosto v plné míře s uvedeným komentářem!!!

Odstraněním M.R. Štefánika je neodpustitelné a nechápu, že ani po letech jméno Beneše pořád někomu rezonuje kladně....... osobně jsem přesvědčen, že jeho místo bylo na lase místo Dr. Tisa. 

0 0
možnosti
A

antizelenka

29. 6. 2010 7:37
jednoznačně karma

zatímco Mnichov a Podkarpatská Rus je pro spoustu lidí diskutabilní, jestli mohl, nebo nebohl něco změnit, tak za svoji činnost za války v Anglii jednoznačně nese vinu sám.třeba činnost čs.armádního sboru v Rusku, politizace a ustavení politruků v našem vojsku, lezení do zadele Stalinovi ....

s takovým francouzským genrálem(později prezidemtem) v exilu se to nedá vůbec srovnat

0 0
možnosti
PS

Petr-007

29. 6. 2010 7:35
Super článek.

Podkarpatská rus je stigmatem zrady Čs politické reprezentace na občanech vlastního státu. Jednak Beneš parádně vyběhl se spoustou Čechů, které za první republiky do Zakarpatí nalákali jako státní úředníky a podnikatele. Ti lidé přišli o majetky, které SSSR ČS proplatil, ale které zůstaly v státní kase a nebyly vyplaceny poškozeným. Vydání Rusínů Stalinovi byla totální zrůdnost. Lidé, kteří tvořili základ Svobodovy armády, tak museli třeba po válce znovu absolvovat základní vojenskou službu, tentokrát pro SSSR. Zabavování majetku, internace, tresty smrti, to byla realita, kterou Beneš s kámošem Stalinem připravil občanům Československa, obývajícím jeho nejvýchodnější část.

0 0
možnosti
J

jeliman

29. 6. 2010 7:17
Toto je příkladná demagogie a navíc naprosto mimo mísu.

Z dnešního pohledu, kdy Slovensko je už skoro desetiletí samostatným státem a právo plakat nad tím, co se stalo hluboce v minulém století na východě, mají jen slováci. Odsuzovat Beneše za postoupení Podkarpatské rusi může jen hodně zastydlý pseudovlastenec. O Mnichově se nemá vůbec cenu bavit, poté co nás "podrželi přátelé" , si mohl Hitler v Evropě dělat co chtěl, a taky to víceméně dělal. Beneš na to měl vliv asi jako svit měsíce na let vrabce. Zbytečný článek.

0 0
možnosti
M

mira778

29. 6. 2010 7:19
Re: Toto je příkladná demagogie a navíc naprosto mimo mísu.

co udelal benes jinyho nez ze jenom kazdymu ustupoval?

0 0
možnosti
RK

richu_ch

29. 6. 2010 7:09
Zacatek textu mne docela zaujal ...

" ... zeme prisla o sve pohranici ..." Docela zajimava sugestivni

hypoteza. Ono se totiz pri posuzovani ceske novodobe historie tak nejak z

tohoto radoby axiomu vychazi. Uz se ale nikdo nepta, kterak toto

pohranici CSR nabyla. Nemluvi se o Smlouvach ze St. Germain a o podivnem pristupu k deklaraci "prava narodu na sebeurceni", kde nekdo to pravo

mel, a nekdo zase ne. Ale tohle se pochopitelne v dobach komunistickeho dejepisu nevyucovalo a o postkomunistickem dejepisu to plati taktez.

0 0
možnosti
PS

Petr-007

29. 6. 2010 7:42
Re: Zacatek textu mne docela zaujal ...

Podkarpatskou rus "nabyla" ČS republika celkem jednoduše a bezproblémově. Připojení Podkarpatské rusi k ČS jako autonomní část byla volba zástupců rusínské většiny. Podkarpatským Maďarům se to nelíbilo, ale jich na tom území nebylo tak mnoho, jako v Podunajské nížině nebo Němců v Sudetech. V té době samostatnost možná nebyla a jiné řešení by pro zásadní většinu bylo nedobré.

0 0
možnosti
R

robbbert

29. 6. 2010 6:55
x

Edvard Beneš patří k jedné z nejobskurnějších postav našich dějin. Rozhodně si více vážím Emila Háchy, to byl v porovnání se sebestředným Benešem rovný a čestný muž. A hanba Benešovi, jak se k těžce nemocnému Háchovi zachoval.

0 0
možnosti
AE

Alter.Ego2

29. 6. 2010 8:51
Re: x

Toto podepisuji.R^

0 0
možnosti
K

kazdy.anonym.je.velky.hrdina.lol

29. 6. 2010 6:21
Joch ve výběru (vaškova podržtaška)

proboha proč dáváte Jocha do výběru? přestávám rozumět idnes, čas najít jiný online bulvár....Rv

0 0
možnosti
H

hafusak2

29. 6. 2010 5:27
Fascinují mne lidé,

kteří s odstupem 70 a více let někoho kritizují, že tenkrát měl věci řešit jinak, když se dnes ví, že vše dopadlo jinak. Bravo "historiku".;-D

0 0
možnosti
DP

MeGab

29. 6. 2010 7:29
Re: Fascinují mne lidé,

Takže pokračujme ve velebení náboženských fanatiků Husitů, pokračujme ve velebení velelhářů, vyvrhelů a státozrádců z české Maffie, pokračujme ve velebení Gottwalda, Husáka, Grebeníčka, Paroubka. Vždyť nemáme právo kritizovat historické události. Asi takhle si to Vaše inteligenčno představuje?

0 0
možnosti
JN

Pepan11

29. 6. 2010 0:53
super Sudetak

Ach boze, super sudetak Wenzl Jaksch dostane Topoluv metal in memoriam. Autor v zapalu retoriky ztratil soudnost.

0 0
možnosti
DP

MeGab

29. 6. 2010 7:14
Re: super Sudetak

A proč by nemohl sociální demokrat (ne národovec jako třeba Kramář) dostat metál?

0 0
možnosti
MA

Quintus73

29. 6. 2010 0:43
Rozloučení

gute Nacht! nebo jak se to u vás doma říká, a pro ostatní jako je Buckingham, clara2, Jirka1938 a další "Věrnost za věrnost" a dobrou noc.

0 0
možnosti
  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4501x
Roman Joch, ředitel Občanského institutu, www.obcinst.cz

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky