Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

sarumánek

23. 10. 2010 10:19
mám pochybnosti

Téměř se vším by se dalo souhlasit, až na jednu "maličkost" - nejsem si vůbec jistý, že pachatelé měli jasný záměr "upálit lidské dítě", jak je zde prezentováno. Možná jen byli natolik tupí a morálně zkažení, že důsledky svého demonstrativního činu rasové nenávisti prostě nedomýšleli. Kdyby však opravdu byli schopni (například) vyhledat v nějakém parku romskou holčičku, polít ji benzínem, a pak zapálit - pak by měl pan Joch nepochybně naprostou pravdu.

0 0
možnosti
JC

REDD-Grrr

22. 10. 2010 21:39
Pane Joch

Velmi by mě zajímal Váš názor na nedávný případ, kdy 7 lidí (6 cikánů a jeden beloch) ukopali mladého muže, který na následky těchto zranění později zemřel v nemocnici. Jaký trest si tito lidé podle Vás zaslouží, v jaké hranici by se měl pohybovat, a zároveň zasloužil by si tento případ mediální pozornost stejnéhk alibru, jakým dostala ona postižená romská rodina? Chápu, že tohle s článkem, který zde uvádíte, nesouvisí přímo, ale na tamten případ jste neupozornil, takže nevidím jinou možnost, kde bych se mohl optat přímo. Děkuji. A ne, nejsem členem žádné nacistické, neonacistické, nebo dělnické strany a nikdy jsem je nikam nevolil. A nechodím po ulici a nezvedám pravici, vykřikujíc nacistická hesla :P

0 0
možnosti
JJ
V

Vpravo.blog.cz

22. 10. 2010 20:41
Logika

Milý pane doktore Jochu,

paní Siváková říkala, že žhářům nikdy neodpustí, ale že se mají jednou zeptat její dcery, zda ona jim odpustí. Vypadá logika tohoto výroku jako zřícenina kdysi krásného hradu. Z cimbuří paní Sivákové už nezbyl kámen na kameni, ale hláska její dcery se zatím mlčelivě vzpíná nad ostatními troskami. Je naděje, že z hlásky jednou zazní hlas.

Máte pravdu: žháři za mřížemi se mohou změnit. Dodal bych, že hláska nevydá smysluplný hlas, pokud k tomu nedojde. Bení v moci lidské logiky změnit lidské srdce, to dokáže jen Bůh. Já bych se přimlouval také pro modlitby za paní Sivákovou, aby své "nikdy" odložila mezi trosky starého hradu, kam patří.

0 0
možnosti
K

Kudllanka

22. 10. 2010 20:07
Ať tam shnijou, odpadky lidství!

Je to sociální poprava, řekl o rozsudku advokát vítkovského žháře. Ano, ale zasloužili si snad něco jiného? Jsou to zatvrzelí nacisté, bez empatie, proč bychom měli mít s nimi my, slitování? Ať tam shnijou v tom kriminále, nemají žádnou hodnotu, přítulný pes je víc.;-ORv

0 0
možnosti
2

23alienu

23. 10. 2010 9:41
Re: Ať tam shnijou, odpadky lidství!

R^V

0 0
možnosti
G

gghii

22. 10. 2010 17:59
celá

takzvaně poškozená rodina od začátku celé kauzy je nevěrohodná - výpovědi mění podle nálady,viditelně lžou a nikoho zainteresovaného vůbec nezajímají zřetelné rozpory ve vlastních výpovědích - nejsou vlastně schopni pravdivě popsat,jak vlastně vše probíhalo - proč dítě nechali v pokoji,kde hořelo ????? a potom se vrátili a nebyla tam ?  opět šli ven a zase dovnitř  - dospělí jsou minimálně spoluviníky zranění své dcery  a měly by nést trestní zodpovědnost !!!!!!!!!

0 0
možnosti
JK

Amos Kadlec KamPoMaturite

22. 10. 2010 18:24
Re: celá

Anonymní gghii nerozumím tvým pohnutkám hájit někoho, kdo hodí do lidského obydlí zápalnou láhev. Kluci jsou plnoletí a zodpovídají za své činy. Ano měli dostat nejvyšší trest. Malou Natálku poznamenali na celý život, její bolest na tvou hlavu.

Rasismus v Čechách je hlavně založený na závisti, kdy si lidi myslí, že romové si žijí z dávek jako baroni. Můžeme se snažit podmiňovat dávky (a to všem) splněním nějakých podmínek - veřejné práce, děti povinně do školy atd, ale dávky nemůžeme upřít, pokud nechceme zvýšenou kriminalitu, život lidí v ghétech.

0 0
možnosti
G

gghii

22. 10. 2010 17:33
ona je špatná

od začátku mediální supermasáž ze všech stran bulvární  tisk,bulvární tv nova,bulvární internet  ze všech stran........ je toho už moc ,proto česká veřejnost již zažila to samé v 50.letech  politické procesy ,vykonstruované  např. s dr.Horákovou - je to stejné - češi nejsou takoví blbci,jak se z nich ten kdo za tou kauzou Vítkov stojí,snaží udělat, mají mozky a přemýšlejí  a už té manipulace mají dost !!!!!!Rv

0 0
možnosti
K

Kudllanka

22. 10. 2010 20:10
Re: ona je špatná

Neber si do huby Miladu Horákovou, nácku!;-O

0 0
možnosti
PV

Pavel57

22. 10. 2010 13:51
POZOR: ti kluci NEBYLI odsouzeni za ŽHÁŘSTVÍ

Omlouvám se za kapitálky, ale více než 99% diskusních příspěvků, titulků a zpráv mluví o "žhářích", ale ve skutečnosti ti kluci nebyli odsouzeni za žhářství, ale za VRAŽDU. Byl bych moc rád, kdyby se mohla diskuse stočit od úvah o přiměřenosti trestu k tomu, jestli jejich čin byl správně kvalifikován. Protože od toho se pak odvíjí všechno ostatní, i ta závěrečná výše trestu .....

0 0
možnosti
K

Kudllanka

22. 10. 2010 20:12
Re: POZOR: ti kluci NEBYLI odsouzeni za ŽHÁŘSTVÍ

No právě, jednalo se o organizovaný teroristický čin, v zájmu nacistické ideologie, s těžkým následkem. R^R^

0 0
možnosti
PV

Pavel57

22. 10. 2010 13:43
dvě připomínky - 2.

Trest je přiměřený tomu motivu, který soud nalezl a vyhlásil v rozsudku. Čtyři kluci jeli do Vítkova V ÚMYSLU ZABÍT SKUPINU LIDÍ tím, že do jejich domu vhodí zápalné lahve do takových míst, aby obyvatelé nemohli uniknout a uhořeli. Za tohle je 22 let akorát. Takže - pokud se vám nezdá výše trestu, protestujte proti tomu, jaký motiv činu soud při svém jednání shledal.

0 0
možnosti
G

gghii

22. 10. 2010 17:41
Re: dvě připomínky - 2.

ty přesně víš s jakým motivem ti kluci tam přijeli ? ty stejně jako soudce "vidíš" do hlav těch kluků ? to jste tedy  jasnovidci !!!!!je to celé k smíchu  !!!!!!Rv

0 0
možnosti
PV

Pavel57

22. 10. 2010 13:40
dvě připomínky - 1.

cituju z jednoho příspěvku o kus dál, ale považuju to za tak důležité, že to dávám sem na začátek vlákna: nejvýstižněji to vystihnul Matějka. "Tresty nejsou přehnané, to jen ty jiné poměřované tresy jsou extrémně nízké".!!

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

22. 10. 2010 20:13
Re: dvě připomínky - 1.

S tím nelze než souhlasit.

0 0
možnosti
-

-jans-

22. 10. 2010 12:17
Trest smrti

Původně to možná bylo o rasismu a Romech, ale již od dne útoku to primárně o těchto věcech není. Jestliže kterýkoli obyvatel ČR způsobí jinému obyvateli ČR smrt nebo velmi těžké ublížení na zdraví, a je-li poškozený malé, bezbranné dítě, a byl-li čin záměrný (jestliže na dítě nespadla třeba cihla něčí neopatrností), je jedinou logickou odpovědí trest smrti. To se týká např. sexuálně motivovaných vražd, ale i např. teroristických útoků, jímž čin ve Vítkově byl ze všeho nejvíce. Trest smrti by měl být vykonán ne jako emocionální odplata, ale jako suché konstatování "takové, jako ty, tu nechceme a nikdy chcít nebudeme". V kmenových společnostech bylo ekvivalentním trestem vypovězení (vypovězený sám neměl šanci přežít). Jestliže v Evropě momentálně nelze takový trest politicky prosadit (v USA nebo Číně, jak známo, jsou takové tresty udělovány a vykonávány), neznamená to, že by neměl být požadován.

0 0
možnosti
LV

Konópek

22. 10. 2010 12:56
Re: Trest smrti

R^ hezky řečeno

0 0
možnosti
  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4501x
Roman Joch, ředitel Občanského institutu, www.obcinst.cz

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky