Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

joserpor

13. 2. 2011 11:43
Souhlas

Naprostý souhlas ! Není co dodat !

0 0
možnosti
PK

Ccecil

12. 2. 2011 19:48
KARMA

jako vždy

0 0
možnosti
K

kaktusak

12. 2. 2011 19:36
Ještě tam chybí: 1989 ČSSR - konec zlých komunistů

Co následovalo? Režim založený na podvodu a krádeži, který posílá žoldáky vraždit po celém světě.

0 0
možnosti
PK

Ccecil

12. 2. 2011 19:50
Re:

Demokratická změna k lepšímu je zákonitě pro každého komunistu katastrofa. Proto si tak dobře komunisté s islamisty notují a obhajují se navzájem. Kaktusák je toho zářným příkladem.

0 0
možnosti
MR

iluminat

12. 2. 2011 16:25
rozhodne kazda krvava revoluce prinese jeste vice krve

pote co zvitezi, uz to nekdo rekl ze revoluce pojida sve deti. To jenom pro ty cechy co se sebemrskaji za to ze jen cinkali a pak nikoho nepopravili, ne ze by si to ten dobytek nezaslouzil, ale nekdy je to lepsi, uz ted jsou stari a nova generace to brzo vezme do rukou.

Ale zapadni demokracie se v Evrope neuhnizdila ze dne na den, museli jsme se k ni tezce doskobrtat, obcas jsme spadli do hnoje, -hendy socialismus, rudy socialismus- a ted je alespon svoboda. A tu si musi kazdy sam vybojovat, aby se tak v Egypte stalo, musi si to nekolik generaci zaslouzit.

0 0
možnosti
PSI

Pavel Skeptik III

12. 2. 2011 17:18
Re: rozhodne kazda krvava revoluce prinese jeste vice krve

Jenže musí mít nosnou ideu a ta musí podporovat pokrok a svobodu myšlení! Obávám se, že to islám nikdy nebude ;-€

0 0
možnosti
S

Slepý.Masér

12. 2. 2011 15:15
revoluce se dělá pro moc, ne pro obyčejné lidi

Je to prosté... Když vyšší třída ukáže slabost nebo neerozhodnost, střední třída využije chudáky(tzv. nižší třídu), aby onu vládnoucí třídu svrhla a sama se chopila moci... Pro chudáky to ovšem znamená pranic, protože ti zůstanou chudáky i nadále a slouží pouze jako prostředek k výměně moci... Proč myslíte, že se komunisté střední tídu snažili vymítit? Nakonec to vzdali a to zapříčinilo jejich pád.. Ted je otázkou, kdy příde revoluce, která se z toho poučí a nastane další historická tragédie...

0 0
možnosti
K

kaktusak

12. 2. 2011 19:37
Re: revoluce se dělá pro moc, ne pro obyčejné lidi

Za socialismu byli v podstatě všichni "střední třídou". Boháčů i chudáků bylo jen velmi málo. 

0 0
možnosti
JP

sedivak

12. 2. 2011 14:59
Nesouhlasím v jedné věci,

že americká revoluce byla jediná bez přerodu v surové násilí. Vždyť právě ta byla příčinou občanské války, která svou hrůzností a počtem mrtvol ještě přerostla řádění jakobínů. Bez ní by občanská válka prostě nevznikla.

0 0
možnosti
PSI

Pavel Skeptik III

12. 2. 2011 15:22
Re: Nesouhlasím v jedné věci,

Ta občanská válka, byla po am. revoluci asi 90 let! A zase v ní šlo o svobodu!

0 0
možnosti
F

fontana

12. 2. 2011 14:34
Ne, pane Jochu

Francouzská revoluce nevedla k jakobínskému teroru Marata, Dantona a Robespierra, ke gilotině. K těmto věcem vedl zlotřilý sociální systém, který revoluce svrhla. Tím pouze uvolnila stavidla nahromaděné nenávisti chudáků, co museli dřít do úmoru, aby si panstvo mohlo užívat. Stejně tak tomu bylo v případě Ruska. I tam měla revoluce své příčiny, jako byly osudy milionů mužiků nucených bojovat za cara v nesmyslné válce, bída a hlad, a bez nich by si Lenin ani neškrt. Doporučoval bych proto méně ideologie, pane Jochu, a více hodnotné četby, třebas povídky AP Čechova. Ten vám poví víc o příčinách ruské revoluce, byť jí nezažil, než celá knihovna Občanského institutu.

0 0
možnosti
L

leontýnka

12. 2. 2011 14:52
Re: Ne, pane Jochu

Tyhle  vylhané komunistické kydy jste do mne cpali celá 70. a 80.léta, máš tam ještě něco podobného, soudruhu? 

0 0
možnosti
OS

OSLO

12. 2. 2011 14:20
Jak říkají ateisté: pánbůh nás ochraňuj!

Pan Joch, takto ředitel jakéhosi Občanského institutu nám zde předkládá "zasvěcený" rozbor revolucí, jakoby viděný objektivem Hollywoodkých filmových kamer. Od začátku do konce je to jen líbivá a kýčovitá ideologická manipulace s historickými fakty. Protiargumenty? Seriózní studium historických fakt a souvislostí.Rv

0 0
možnosti
L

leontýnka

12. 2. 2011 14:29
Re: Jak říkají ateisté: pánbůh nás ochraňuj!

Ano, to chce seriózní studium historie, pak se jen zjistí, že Joch ty revoluce a jejich následky popsal absolutně přesně. Studuj.:-)

0 0
možnosti

lost

12. 2. 2011 14:08
proč se tak shazujete ?

.. . jako jsme my hrdí na své Husity a vojevůdce / loupežníka Žižku, tak budou jednou Muslimové hrdí na své Taliby a Al Qajedu (což není relativně umírněné M bratrstvo) .

Do té doby, než se tak stane historií, musíme vydržet, neboď machometán jest kulturně náš mladší bratr a bude po dobu dospívání, vždy zkoušet naší odolnost, aby se pozítří stal naším spojencem .:-)

0 0
možnosti
L-OSM

Lobo - obchodník s mozky

12. 2. 2011 14:17
Re: proč se tak shazujete ?

Muslimové mají Saladina, ale za posledních pár set let po vojenské stránce nějak upadli.

0 0
možnosti
OS

Naivní volič

12. 2. 2011 14:00
Revoluce nebo převraty?

Říkejte si co chcete, ale jedinou správnou periodizaci vývoje lidské společnosti zdůvodnil Marxismus. Výrobní síly a výrobní vztahy charakterizují jednotlivé epochy vývoje lidstva. Změny ve výrobním způsobu jsou skutečnými revolucemi, protože jsou vždy pokrokové. Vše ostatní jsou jen mocenské převraty, snažící se obnovit minulé pořádky. Jdou většinou proti přirozenému pokroku a vývoji, ať již společenskému, sociálnímu nebo politickému. Proto byly buržoazní revoluce, odstraňující starou a pokroku již bránící feudální společnost, vždy, přeze všechny oběti, pokrokovými revolucemi. Socialistické revoluce první poloviny XX. století byly pokusem o revoluční změnu výrobních způsobů. Z mnoha hledisek však byly předčasné, vedené nesprávnými vůdci a špatně zohlednily vnitřní a mezinárodní podmínky. Nutně byly předurčeny k porážce. Teprve budoucnost ukáže, budou-li staré industriální výrobní způsoby nahrazeny postindustriálními výrobními způsoby revolucí nebo evolucí. Sázím na evoluci s převraty.

0 0
možnosti
PSI

Pavel Skeptik III

12. 2. 2011 15:27
Re: Revoluce nebo převraty?

Marxismus? To jsou ty tlachy toho kavárenského nefachčenka a povaleče?

0 0
možnosti
  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4501x
Roman Joch, ředitel Občanského institutu, www.obcinst.cz

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky