Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
F

fontana

12. 2. 2011 13:25
Prej železnej zákon dějin

To si povídejte Portugalcům, že každá revoluce vedla ke zhoršení, každá byla zlem.

0 0
možnosti
K1A

kion 1 abcde

13. 2. 2011 16:55
Re: Prej železnej zákon dějin

Něco je třeba si nastudovat soudruhuRv

Např. Antonio Salazar zvítězil v roce 2007 v anketě O největšího Portugalce všech dob.

http://romanprazak.blog.idnes.cz/c/84413/Antonio-de-Oliveira-Salazar-diktator.html#t2

0 0
možnosti
ML

meyla

12. 2. 2011 12:51
Podporou "demokracie" v Egyptě riskujeme...

V případě Egypta je zde navíc další ohromný risk - jeho budoucí vztahy s Izraelem. Egypt byl strůjcem myšlenky přepadení Izraele třikrát, jednou mu v tom Izrael preventivně zabránil. Pokud by se opět v Egyptě s nástupem Muslimských bratří probudily myšlenky na pochod na východ, pak je egyptská armáda s relativně moderní americkou výzbrojí nesrovnatelně větším problémem pro Izrael než před lety, kdy byla vyzbrojena ruským resp. východoevropským šrotem. Obama v souladu s tradicí vládnoucí Demokratické strany hodil Mubaraka přes palubu, chápu, jemu zbývají necelé dva roky a dále nevidí. Podle mne se ale velmi brzy budeme všichni divit.

0 0
možnosti
L

leontýnka

12. 2. 2011 12:55
Re: Podporou "demokracie" v Egyptě riskujeme...

Nezbývá, než věřit, že Israel opravdu má jaderné zbraně a že je v případě nutnosti bez ohledu na evropské antisemitské "veřejné mínění" bez váhání použije.

0 0
možnosti
ML

Niktor

12. 2. 2011 12:33
Panenko skákavá

Jochu, no to snad nemyslíte vážně? ;-O Jak můžou lidé, kteří prosazují minimální zásahy vlády do chodu země zároveň propagovat maximální zásahy do chodu zemí cizích? Vy že prosazujete maximální svobodu pro jednotlivce bez ohledu na národnost, vyznání atd? Vždyť vy svět dělíte na kastu nadřazenou (ta vaše "Západní civilizace" i s jejími "křesťanskými hodnoty"), která když zapíská, tak zbytek světa musí tančit podle její melodie. Je OK vyvolat "demokratickou revoluci" tak, že do cizího státu vlítnou američtí vojáci (a rozpoutají tam historicky bezprecedentní řetězec sektářského násilí), ale revoluci, která vzešla zespodu, z vůle občanské společnosti, by bylo asi lepší potlačit, protože konzervativci mají raději diktátory, kteří se klaní Strýčku Samovi.

Všechny revoluce, které vedly ještě k horšímu režimu ten národ v dlouhodobé perspektivě vždy posunuly dál, naočkovaly ho proti zvrhlým ideolo

0 0
možnosti
DN

Englishman

12. 2. 2011 12:29
Karma!

Vzhledem k tomu, že moc převzala armáda, není myslím nebezpečí demokraticky zvolené totalitní teokracie zatím akutní.

0 0
možnosti
L

leontýnka

12. 2. 2011 12:23
Perfekt, autore,

R^R^R^P.S: mimochodem egypt dostane do rukou Muslimské Bratrsvo, čest statisícům budoucích umučených Koptů, o které se Evropa nebude také zajímat. Tak jako se nezajímá o Vendée, ruské a čínské mužiky, ani o oběti polpotovské genocidy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4501x
Roman Joch, ředitel Občanského institutu, www.obcinst.cz

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky