Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Jiraak

21. 2. 2011 16:13
Nojo, komunisti u nás padli..,

dostali jsme Klause..:-/

0 0
možnosti
A

akom

18. 3. 2011 8:36
Re: Nojo, komunisti u nás padli..,

To, že současný režim je horší než komunisti, může nepsat jen naprostý ingnorant, který neví jaká bije a nezažil ho, popřípadě si nepřečetl o komunismu vůbec nic. Existují koncentrační tábory jako Jáchymov nebo Bytíz? Existuje tajná policie, která na udání "z lidu" odvleče kohokoliv a již ho nikdo nevidí.? Jou neprodyšně uzavřené hranice? Stojíme fronty na cokoli? Jsi ubožák.

0 0
možnosti
H

heroforseason

21. 2. 2011 2:20
lol

To je milé jak ignorujete všechny revoluce co dopadly dobře, a nezmiňujete i pozitivní aspekty co vzešly z revolucí co zmiňujete. Takhle rok 1989 a Evropa nic? Asijské revoluce? Africké? Víte o nich vůbec něco? Co vaše oblíbené USA, nebylo jejich násilné osamostatnění taky náhodou revolucí? Nebo měly raději zůstat i v dalších stoletích pro jistotu jen multikulturní královskou kolonií pod vládou Britského impéria?

Na tyhle věci kdy si pro svou argumentaci vybíráte z dějin jen co se vám hodí vám nikdo se skutečným historickým přehledem neskočí.

A to o tom že si nikde jinde než tady nedokážou vládnout lidi sami, to už je opravdu na návštěvu psychiatra.

;-D

0 0
možnosti
A

akom

18. 3. 2011 8:40
Re: lol

Asi jste pořádně článek nečetl. Zkuste to znovu. Cituji článek:

Stejně jako se tak stalo v Americe 1776, stalo se tak i ve střední a

východní Evropě 1989. Říká se tomu konzervativní revoluce (vůbec první

byla ta britská „Slavná“ 1688).

0 0
možnosti
K

Kacir

14. 2. 2011 5:25
Pěkné

Pěkná historická  analýza. Ono se poměrně dlouho předpokládalo, že k revolucím v Maghrebu a teritoriálně přilehlých zemích dojde... viz známý Huntington ve Střetu c. Z hlediska populační exploze je většina  mladá a frustrovaná.

IMHO si radikální islamisté jen tak lehko nedají vzít šanci na uzurpaci vlády. I když se jedná o sunnitskou odnož, určitě je šíítský Chomejní podpoří, stejně jako podpořil Hamás - "dceřinou firmu" egyptských Muslimských bratří. Dalším příkladem budiž Bosňáci masivně podporovaní spolubratry ve víře během Války na Balkánu... takže Egypt se blíží k islámské vládě (ještě že se drží sekulární  Turecko, přestože  má islámské vedení).  Byl bych rád, kdybych se mýlil :)  

0 0
možnosti
MR

haloradio

13. 2. 2011 23:23
aha

a právě proto biolog a filosof B. Brouk upozornil, že bez návratu k Zlatému věku komunismu lidstvo nemá perspektivu rozvoje. To je pak ten správný konzervatismus... :-)

0 0
možnosti
MP

Vrah

14. 2. 2011 0:13
Re: aha

Lidi toho nažvaněj, až hanba mluvit. Jak vidno, ani vzdělání před tím nemusí uchránit.

0 0
možnosti
MH

Martin_H

13. 2. 2011 23:06
Proč tu tezi nerozvinete?

Proč nám neřeknete, v čem je hlavní rozdíl mezi Evropou a severní Amerikou, které si demokracii zaslouží a zeměmi třetího světa, kterým dle Vašeho názoru musí být toto právo upřeno? Je to z důvodů etnických, rasových nebo jakých? No tak... Nebojte se rozvinout nějakou tu rasovou nebo třídní teorii. Pojďte říct naplno, co si myslíte, aby čtenář věděl, s kým má tu "čest." :-)R^

0 0
možnosti
MH

Martin_H

13. 2. 2011 22:57
Máte pravdu!

"Pravda a láska skončily kádrováním a kriminalizováním živých i mrtvých, proud lži a nenávisti nevyschl bohužel dodnes." Pan Grebeníček nad Vaším blogem jistě uznale přikyvuje! :-)

0 0
možnosti
MH

Martin_H

13. 2. 2011 22:47
Zapomněl jste.

Už na začátku svého článku jste opomněl připomenout pár zásadních faktů:

- francouzský absolutismus byl neuvěřitelným způsobem zkorumpovaný, neumožňoval schopným lidem hierarchický postup, bohatí neplatili daně, zatímco chudina platila, až se z nich "kouřilo"

- na leninově puči se přímo podílelo Německo, ostatní velmoci ho raději podpořili jako méně špatnou variantu ve srovnání s návratem cara

- šáhův režim byl despotický, potlačoval svobody a přímo zradikalizoval mladé nejen v samotném Íránu (viz začátek filmu "Baader Meinhof Komplex")

Opět AŤ ŽIJE SELEKTIVNÍ HISTORIE!!

0 0
možnosti
VK

Vlastimil.Kornas

13. 2. 2011 22:46
Co dál?

To víte Vy,to vím já.Ale úředníci EU to nevědí.Alespoň to,co z toho vyplývá pro EU a začíná se to objevovat.Emigrace z těchto oblastí.Nastane tam chaos,hlad a bída.Prvních 5000 uprchlíků přistálo z revoltou zmítaného Tuniska v Itálii.Ta bije na poplach.A Bruslel je hluchý...

0 0
možnosti
KASNTH

kladivo a srp, naroste ti hrb

13. 2. 2011 16:35
Článek hodný k zamyšení

R^Psát umíte, navíc vybraným stylem a nevtíravým slohem. Argumenty dovedete používat rovněž skvělým způsobem. V něčem se Vašim názorům nebo závěrům oponovat určitě dá, ale dovedete zaujmout. I tímto článkem.

Dal jsem karmu.

0 0
možnosti
C

Cynyc_

13. 2. 2011 14:38
Konzervativci nemusí být nutně hloupí,

ale většina hloupých lidí jsou konzervativci, pravil kdosi moudrý. Článek pana Jocha je krásnou ilustrací. Ne že by on sám byl hloupý, to v žádném případě. Uvědomuje si však, pro koho píše, a přizpůsobuje tomu styl argumentace. Jen hlupák totiž může uvěřit tomu, že revoluce jsou špatné, zatímco jimi svrhávané režimy dobré. Revoluce nevznikají náhodně, jsou důsledkem toho, že vládnoucí skupina udržuje nastavení systému, které velkou část populace frustruje natolik, že je ochotna jít do rizika revolučního teroru. Politika předrevolučního režimu tak revoluci přímo aktivně vytváří a je za ni přinejmenším spoluzodpovědná.

Konzervatismus je založen na principiálním odporu ke změně. Lidská společnost se ovšem vzdor přání konzervativců mění. Když se jim podaří zablokovat tu část změn, kterou mohou ovlivnit (právní a politické uspořádání), přivolávají na sebe revoluci, kterou pak farizejsky kritizují.

0 0
možnosti
KASNTH

kladivo a srp, naroste ti hrb

13. 2. 2011 16:38
Re: Konzervativci nemusí být nutně hloupí,

:-)V mnohém máte pravdu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4501x
Roman Joch, ředitel Občanského institutu, www.obcinst.cz

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky