Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OP

OskarPokorny

6. 10. 2012 9:38
Joch

R. Jocha nemám rád, protože mám snad 100% názorů jiných než on. Jeho články čtu už dlouho a (z mého pohledu) nemůžu souhlasit opravdu s ničím (např jeho vyzývání k pravicové diktatuře, obhajoba tabákového průmyslu, atd..). Ale zaráží mě agresivita se kterou proti němu vystupují Klausovi přívrženci (kteří na rozkaz svého guru ho do té pozice poradce primárně dostaly). Tato agresivita je tak extrémní (viz zdejší blogy a diskusní příspěvky známých klausofilů), že už tyto lidi diskvalifikuje z toho nazývat se myšlenkovým proudem, ale plně naplňují význam slova sekta. Jen u sekty je totiž možné, aby byl člověk se kterým máte 95% shodných názorů takto proklínán (na rozkaz vůdce sekty). Krásně z toho vyplývá, že Klausův thinktank není vůbec o názorech, ale je pouze a jen o osobě V.K. Politické postoje jsou pouze záminka (navíc Klaus v době kdy byl aktivní politik konzervativec (jak se nyní označuje) nikdy nebyl (jím se stal až nyní kdy prostě našel niku v naší politické scéně).

4 0
možnosti
OP

OskarPokorny

6. 10. 2012 9:50
Re: Joch

Navíc i agresivita Klausovo lidí vůči těm (já jsem to několikrát připomněl) co ji připomenou že oni Jocha primárně podporovali na jeho post poradce napovídá že jsou si toho moc dobře vědomi. Prostě podobný styl chování je možné najít u kultů osobnosti. Třeba ten nejlépe zdokumentovaný (Stalinův kult) nese velké množství podobných znaků. Např. pokud byl Stalin (ještě když neměl moc 100% v rukou) kritizován nějakým jiným pohlavárem, tak byl tento pohlavár okamžitě označen za nositele "pravicové úchylky"( i když třeba ten pohlavár byl větší marxista než Stalin) a celá stranická mašinérie začala produkovat tisíce článků k jeho očernění - podoba s touto diskuzí kde diskutéři odhalují Jocha jako "pravdaláskaře" nebo odhalují že není skutečný konzervativec a produkce proKlauskcých blogerů je podobnost není náhodná.

6 0
možnosti
AB

hlavadva

6. 10. 2012 1:19
Hlava XXII. 1 /3

Tento človek u vás robí poradcu premiéra? To vážne? A prosím vás, bratia Česi, v čom a o čom mu radí?

Myslím si, že tento náš, Slovenský brat, bol k Vám vyslaný, ako pomsta zato, že nás bijete v hokeji, futbale, etc.

Pana Jocha, som videl a hlavne počul párkrát, minimálne 1x v pravicovej (čítaj jedine spravodlivej, čestnej, múdrej) TV relácii „POD LAMPOU“ Štefana HRÍBA. Posledne, iba krátko vo Vašom HYDE PARKU. A pretože u nás máme podobne indivídua, ako je Roman, tak som v polemike o našom HARABINOVI napísal toto:

„Včera som počúval Romana Jocha, čechoslováka, asi najväčšieho fanatika, akého som kedy počul rozprávať. Na otázku v ČTV „že ľudia hodnotia pravicu“, že zlyhala na celej čiare, tento demagóg odpovedá (spolu s Reaganom, tým americkým holywoodským hrdinom), že zlyhal komunizmus, že teraz sa síce kradne, ale aká je alternatíva? Ľavica? Opäť zvýši dane ... etc.“

0 0
možnosti
T

Tom.Žeryk.Masakryk

5. 10. 2012 20:05
ve vysoké trávě...

Milý pane Jochu, kdo bude o Vás vědět za měsíc, za rok, za pět let?;-) Tak okopávejte kotníky dál...

P.S.:Označením mne za klausofila předchozí výrok neztrácí platnost. Hezký večer všem!

6 0
možnosti
OP

OskarPokorny

6. 10. 2012 9:53
Re: ve vysoké trávě...

Je směšné když si tu hrajete na jediného spravedlivého co chrání prezidenta před "okopávači kotníků" a sám svým nickem zesměšňujete našeho nejlepšího prezidenta.

3 0
možnosti
OK

obr Kolodej

5. 10. 2012 16:21
Palec nahoru

Ano, pan Havel byl charakterni clovek a kdysi konzervativni a statecny Klaus je dnes populisticka, paranoidnimi, narudlymi poradci obklopena baba.

Pane Joch, dobre jste to napsal. R^

4 0
možnosti
V

ver5

7. 10. 2012 9:07
Re: Palec nahoru

O panu Havlovi se tolikrát říkalo, jaký to byl charakterní člověk, že tomu hodně lidí věří dodnes. A Joch? Každé zviditelnění se je dobré, že?

0 0
možnosti
DS

Streit

5. 10. 2012 11:20
1 0
možnosti
TP

tichy potůček

5. 10. 2012 15:32
Re: Aby o to autor nepřišel

;-D sám nezaujmeš, tak se aspoň zviditelňuješ pod jinými úspěšnými blogy ;-D

4 0
možnosti

Pravá Míra

5. 10. 2012 10:39
Vážený pane Jochu,

chcete-li být konservativním i v jazyce, apk nemůžete nechávat znělé "z" ani v ostatních případech slov cizích, nevypadá to dobře. "Chyby" z vašeho článku: v recenzi, sebe-stylizování,bagatelizoval, - jsou to příklady nevědomé akceptace zbolševisované češtiny, kterou bohužel a nesmyslně "posvětil" Ústav pro jazyk český svými pravidly českého pravopisu, v nichž ustoupil všeobecné nechuti ke vzdělání (asi proto, že děti papalášů měly potíže u maturit; po revolci asi proto, že nové vydání pravidel je vždycky dobrý kšeft)....:-)

0 0
možnosti
ZR

729

5. 10. 2012 15:37
Re: Vážený pane Jochu,

Nevím jak jste přišel na to, že pouze děti papalášů měly problémy s pravopisem. My jsme generace, která psala slova president, gymnasium nebo konservativní po staru a nečinilo to problémy dětem proletářů ani papalášů. Ale například slovo hypothesa- to bychom nenapsali. . Pan Joch podle mě chtěl jaksi zdůraznit slova" konservativní" a "president" tím jak je napsal a vzbudit tak reminiscenci na doby dávno minulé-kdy jsme měli skutečnou hlavu státu. Ostatní slova nepsal nově- nebylo proč je zdůrazňovat. Je to sice b.b, ale píše zajímavě. A možné je to, že byl pod parou, jak naznačily média. Havel byl muž- taky pravda;-D.

1 0
možnosti
JP

eda kuk

5. 10. 2012 8:50
Atentát to byl!

.. od první vteřiny kdy vytáhl pistoli až do okamžiku kdy ochranka zjistí že se nejedná atentát, po celou tuto dobu to atentát je! Takže ochranka měla konat přesně podle toho včetně zneškodnění případně zabití útočníka. A útočník musí něst důsledky. Jinak je to hezký návod  na hru "pojďme si zastřílet na prezidenta". A pan Joch snad už zmizí ze scény někde v propadlišti. Není normální. Zdravím Eda

5 0
možnosti
OP

OskarPokorny

5. 10. 2012 9:15
Re: Atentát to byl!

Není pravda - Atentát to nebyl. TO co říkáte Vy je pouze to co měla dělat ochranka - a máte pravdu že se měla chovat jako kdyby to atentát BYL, ale to nedělá z celého aktu atentát. Střelec volbou zbraně jasně dal na jevo že mu o atentát nejde. Pokud by mu šlo tak si třeba vezme aspoň nůž -

3 0
možnosti
PV

pete123

5. 10. 2012 8:46
Dík za váš příspěvek

Potrefená husa se vždy ozve. Kdo chce, chápe. Kde nechce, žvaní.

V každém případě karma. ;-D

3 0
možnosti
E

Enkidu358

5. 10. 2012 7:01
A pane Joch

Být konzervativec neznamená chovat se jako blbec, Vy se dále koukejte na bondovky a na politiku se vykašlete, takhle pomůžete nejvíce lidem a hodně uděláte pro společnost

2 0
možnosti
PV

pete123

5. 10. 2012 8:48
Re: A pane Joch

Nemít názor a na všechno tupě kývat. Toť váš vzor občana ČR. Takoví lidé nejvíc pomůžou této společnosti.

[>-]EURv

1 0
možnosti
E

Enkidu358

5. 10. 2012 6:56
Pane Joch

Vy jste obyčejný sprosťák bez úcty, zamyslete se nad sebou. Vy jste beze jmený muž co se zviditelňuje sprostou na hlavě státu, opovrhuji takovýma lidma. Někdy je lepší mlčet, než komentovat. Ale asi nic chyrého nebudete.

4 0
možnosti
MP

Vrah

5. 10. 2012 12:48
Re: Pane Joch

Nesouhlasím s formou, kterou R. Joch zvolil, ale „beze jmený“? A co jste vy? Nick? Nicka? Nula? Kdo vás zná? Jocha čtu už pár let, takže tím „beze jmeným“ jste si jen ubožácky flusnul; flusnul byste si tak i pod svým vlastním jménem? To by se vám nejspíš mohli jiní vysmát, že bezejmenný jste leda vy sám.

5 0
možnosti
  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4501x
Roman Joch, ředitel Občanského institutu, www.obcinst.cz

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky