Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

Irrataki

3. 10. 2012 0:58
zrovna nedávno jsem na twitteru četla dobrý vtip

Žijeme v elektrické době. Do práce chodíme s odporem, v zaměstnání sedíme v napětí a když se dotkneme vedení, kopne nás do pr...e. Bohužel vy jste se chmátnul rovnou na hlavní trafo, což se podepsalo i otiskem boty na Vašem pozadí. Snad Vám tedy je aspoň malou útěchou vysoká karma článku.

6 0
možnosti
JV

el-lobo

3. 10. 2012 6:58
Re: zrovna nedávno jsem na twitteru četla dobrý vtip

Jo, ale tohle se říkalo už za komančů.

0 0
možnosti
A

AlusaB

2. 10. 2012 23:59
O postojích a lidech

Vážený občane, pane Dr. Jochu, doposud jsem si Vás vážila jako vzdělaného člověka, i když s Vašimi názory mnohdy úplně nesouhlasím. Nemůžu ale v klidu přejít některé pasáže Vašeho textu, ve kterých se hlásíte k lhostejnosti, necitelnosti a nechutnostem jako je potěšení z cizí bolesti. Tyto postoje hraničící s brutalitou navíc spojujete s konzervativismem, což vnímám jako demagogické. Další věc je, že od člověka křesťansky orientovaného bych taková slova nečekala. Jako věřící jsem skutečně šokována, domnívám se totiž, že jsou tyto postoje  s křesťanstvím v přímém rozporu. Stále platí Lk 6, 27 - 36 a to pro levičáky i pravičáky.

Jinak sledovat komedii pana prezidenta a jeho výstupy ohledně "atentátu" je fakt dost velká legrace, to máte pravdu.On ale není zbabělý, mýlíte se. Je ve skutečnosti jen vychytralý.Stylizuje se do role oběti a zneužívá toho. Lidově řečeno "hraje na city" (ve skutečnosti se ale ještě víc ztrapňuje). Škoda se tím zabývat nebo dokonce kvůli tomu přijít o zaměstnání.

10 0
možnosti
MK

sarumánek

3. 10. 2012 0:17
Re: O postojích a lidech

To už v této diskuzi bylo, viz níže. Pokud někdo chápe sympatie k bojovnému Bondovi, jako přitakání k lhostejnosti, nechutnostem a necitelnosti, jeho problém, nikoliv Jochův. Jemu šlo o statečnost jako kontrast k ufňukanosti, proto to také napsal. Jakožto také křesťan si nemyslím, že proti zlu netřeba bojovat. Bible je kapánek méně jednoznačná, pokud ctíme i Starý Zákon. Sklenku si tedy můžeme v klidu dát, kdykoliv je zlo pokořeno a dobro vítězí. :-)

1 0
možnosti
MK

sarumánek

2. 10. 2012 23:22
výborně, ale...

Přes obecný souhlas nad skvěle napsaným článkem mám jednu připomínku. Ne ke Klausovi a k jeho vsutku trefně vystiženému a nehoráznému egu, ale ke konzervativnímu a křesťanskému vidění světa. Píšete, že: "Smrt nepřítele je důvodem ke skleničce; bolestivá smrt nepřítele – ke skleničkám dvěma." Problém vidím v tom, že je v Bibli psáno: " Milujte své nepřátele". Můžete mi prosím tento evidentní rozpor nějak vysvětlit? Díky.

5 0
možnosti
B

baryska

2. 10. 2012 23:35
Re: výborně, ale...

Vy jste schizofrenik? Proč se do mě dole tak pouštíte, a pak napíšete to samé? :)

3 0
možnosti
DC

SovaDana

2. 10. 2012 23:20
Ne, to nebyl atentát.

To si jen muž v maskáčích právě trénoval nějakou adrenalinovou scénu, kterou jistě viděl ve filmech s J. Bondem.

Svědčí to o neúctě k hlavě státu, potažmo naší politické reprezentaci. A kde se tak zčistajasna vzala? Pracují na tom páni politici, včetně jejich poradců a lobbistů již více, než dvacet let. Staré dobré konzervativní ctnosti se rozhodně nevyskytují u lidí, kteří nám vládnou a naopak všechny jejich nectnosti se odráží od občanů jako od zrcadla.

Muž v maskáčích by měl být vlastně pochválen za prověrku ochranky. Občas bychom potřebovali nějakého takového provokatéra i na jiných místech, protože kontrolní systém je u nás v rozkladu právě tak, jako morálka a hierarchie ctností. O tom jsem se opět přesvědčila při čtení tohoto článku.

1 0
možnosti
MH

Martin_H

2. 10. 2012 22:57
Za vyjádření vlastního názoru padl trest!

No vidíte pane Jochu, řeknete tady jednou svůj názor a už jste českou obdobou Pussy Riot. Stejně jako v případě "švejkovského atentátu" jsou samozřejmě následky mnohem méně dramatické, v duchu české umírněnosti, ale přesto pro Vás jistě neveselé...

Na druhé straně byste jistě ani sám nechtěl být ve vládě, kde nesmíte sám a soukromě vyjádřit své myšlenky.

0 0
možnosti
TM

A přece se maže...

2. 10. 2012 23:27
Re: Za vyjádření vlastního názoru padl trest!

Již za bolševiků platilo, že není radno dotýkati se vedení i na zem spadlého...

0 0
možnosti
V

Vomáčka.Zorro

2. 10. 2012 22:53
...toz pruser ale velkej je...

X...ze kluci v mnohych novinach, tenhle platek vcetne

X...radostne a usilovne, sami vod sebe, psali o atentatnikovi a atentatu

X...zni to honosne, nebezpecne, dulezite, svetove, jedinecne...proste zas muzem bejt, malickej narod v centru deni

X...no a na videu pocatecne rozhorcenej egotoman (co proboha tenhle clovek do mne, Velky propisky, stoura ?!..)

X...se pak laskovne obratil ke starostum - kluci, videli jste, co si tenhle sasek, ke me Velkymu, dovolil?

3 0
možnosti
V

Vomáčka.Zorro

2. 10. 2012 22:54
Re: ...toz pruser ale velkej je...

X...aby pozdejc, ctouc pilne idnes a jiny senzacni platky zacal tvrdit

X...jezismarija,  na Mne, Jeho Velicenstvo byl spachan atentat 8-o........ ( ;-D )

3 0
možnosti
OK

obr Kolodej

2. 10. 2012 22:44
Presna definice

Napsal jste to presne, pane Joch. R^

3 0
možnosti
B

baryska

2. 10. 2012 22:24
Můžete mi, pane Jochu

nějak srozumitelně vysvětlit, jak se může bigotní katolík jako vy radovat z něčího utrpení, byť utrpení nepřítele? Něco mi v Bibli ušlo? (vzhledem k tomu, že jste byl funkcionářem Konzervativní strany, předpokládám, že se taky považujete tak trochu za Bonda...)

13 0
možnosti
MK

sarumánek

2. 10. 2012 23:13
Re: Můžete mi, pane Jochu

Utrpení??? Pokud je utrpení třeba zásah politika vajíčkem, jehož důsledky jsou srovnatelné, tak si pod tímto pojmem představujeme asi každý něco jiného. Vždyť Joch o jistém "utrpení" také píše a definuje ho - atentát na Regana, utrpení Havla. A tu radost autora nad tímto skutkem jsem jaksi nepostřehl, prostě tam není - jen si všímá nehorázného použití tohoto pojmu. Pokud jde o Bonda, to je jen hezký archetyp starozákonního mstitele trestajícího zlo a zkaženost - v Bibli vám toho evidentně ušlo hodně.

1 1
možnosti
RP

Roman Potoczný

2. 10. 2012 22:24
Tu a tam jsem s Vámi spíš nesouhlasil,

ale tentokrát jste to trefil skvěle ... R^ ... Z místa u pana Nečase Vás jistě hlava bolet nemusí, tato vláda brzy skončí a doufejme, že bude brzy zapomenuta (či naopak brána v řadě ohledů jako "špatný příklad", jak nevládnout) a pan prezident skončí ještě dřív ...

2 0
možnosti
S

socbubák

2. 10. 2012 22:00
For Mr.Joch 007

Dnes jsem Vás zahlédl v TV při obhajobě Vašeho textu a abych pravdu řekl, neviděl jsem chladného muže bez emocí alá Bond, který si dá v klidu panáka, i když to zrovna schytá. Co jsem viděl, mělo do chladného konzervativce dost daleko, spíše....no nic. Nic moc. On Bond navíc spíše vtipkoval, ale jinak si zbytečně nepouštěl pusu na špacír, pokud tím nechtěl vyprovokovat soupeře k akci. A pokud tak učinil a akce se dala do pohybu, využil jí ve svůj prospěch a ne že by se začal kroutit a rudnout a blekotat něco o tom, že to tak nemyslel a tak dále. Ne každý je v přízni Královny a opatřen výsadou pálit bez povolení, že? Pěkných 5 minut slávy a dobrý způsob, jak se odstavit od koryta mocných.

7 0
možnosti
  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4501x
Roman Joch, ředitel Občanského institutu, www.obcinst.cz

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky