Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ne, pane Joch. Když někdo žertuje o střílení a věšení lidí, opravdu nemám smysl pro humor.

0 0
možnosti
Foto

Celkem souhlas. Z toho, co jsem leckde vyčetl, se skutečně TGM chtěl pokusit přetvořit R-U na moderní federaci (asi dle amerického vzoru). Ale narazil na české radikály a maďarské nacionalisty. Jediné Rakousko by bylo pro. A také nezapomínejme na vliv bolševiků.

4 2
možnosti
LJ

Pocházím z venkova. V mládí jsem rád poslouchal vyprávění těch, co bojovali v První světové. Ti venkovští lidé mluvili o Rak.-Uhersku docela pěkně. Celý život pracovali na poli podobně jako němečtí sedláci o dvě vesnice dál. Mnozí byli v těch německých vesnicích a nikdy o žádném utlačování nemluvili. Žádný z nich taky nevstoupil do legií. O národnostním útlaku hovořili spíše úředníci a podobně.

Skotové jsou utiskováni podobně, jako Slováci v bývalém Československu. A jako jsme si my ponechali čs. vlajku (navzdory dohodě, že si ji nikdo neponechá), tak si zbytek GB může ponechat britskou vlajku.

4 0
možnosti
LJ

Vypadlo mi "Mnozí byli v německých vesnicích na handlu...

0 0
možnosti

Pan Joch nám chce sdělit, že separatismus je správný, když se separuje část země proto, aby vznikl stát svobodnější a demokratičtější. Pokud nikoli, je třeba separatisty střílet.

Je škoda, že si z názoru pana Jocha nevzalo příklad NATO a EU, když podpořily vznik separatistického Kosova. Ale je možné, že EU a NATO považuji musulmanské Kosovo s albánskými mafiemi za svobodnější zemi, než křesťanské Srbsko.

3 4
možnosti
LJ

V tom musulmanském Kosovu je 20 % převážně křesťanských Srbů. Jejich osud nikoho nezajímal a nezajímá. Pro dnešní politiky je to velmi typické.

1 0
možnosti
DK

D75a12v68i61d 17K47r29á94l

16. 9. 2014 12:05

beze slov...

A jak to vidíte v jiných případech, jakými jsou například Katalánsko či východní Ukrajina?

Jednoznačně: Postřílet separatisty.

Ale vždyť Československo či USA také vznikly osamostatněním, ne?

Ano, bohužel. Náš poslední císař a král, Karel, byl velký světec, ale nikoli velký státník. V říjnu-listopadu 1918 vydal rozkaz, že jeho císařská a královská armáda nesmí za žádných okolností střílet do jeho lidí, jeho národů. Jinými slovy, abdikoval na svou odpovědnost a smířil se s rozpadem monarchie. Separatističtí vůdci jako Tomáš Masaryk měli velké štěstí, že jsem tehdy nežil a nebyl v blízkosti císaře. Dělal bych totiž, co by mi síly stačily, abych ho přesvědčil o politice opačné: Se separatisty naložit přesně tak, jak s nimi bylo naloženo v letech 1848-49 – a mocnářství udržet i silou.

http://www.reflex.cz/clanek/rozhovory/59046/konzervativec-joch-sokuje-vlady-maji-pravo-separatisty-postrilet-separatista-byl-i-masaryk.html

1 0
možnosti
DK

D26a34v57i24d 90K30r92á17l

16. 9. 2014 12:09

P.S.: jestlipak by joch nechal postřílet slováky?

1 2
možnosti
Foto

K té nezveřejněné pasáži:

„V roce 1918 monarchie těžce potřebovala reformovat, decentralizovat a federalizovat. Tomáš Masaryk tím, že ji rozbil, stal se velkým státníkem jenom československým. Kdyby ji však býval nerozbil, nýbrž reformoval a federalizoval, a sám se stal jejím kancléřem (premiérem), byl by se stal velkým státníkem evropským… A ten rakouský freiter (Hitler) a kavkazský, asiatský gangster (Džugašvili) by neměli šanci.“

Tomáš Masaryk byl až do roku 1914 loajálním občanem Rakousko-Uherska. Proč tedy po vypuknutí 1.světové války tento tehdy více jak šedesátiletý muž náhle radikálně přehodnotil svůj postoj a odešel do exilu bojovat za československou nezávislost? Protože když se v roce 1914 bavil o se špičkami administrativy o budoucnosti R-U, dostalo se mu odpovědi, že "po vítězné válce si to vyřídíme s Čechy". Vypuknutí 1.světové války tehdy definitivně pohřbilo naděje na nějaké reformonání R-U. Vždyť během nesmyslné války padlo asi 150.000 českých vojáků a vzemi panovala bída a hlad. Proto v roce 1918 už bylo pozdě na nějaké reformování R-U, to už bylo definitivně mrtvé.

0 0
možnosti
JH

J16a78n 61H96a56v53l86i16n10a

16. 9. 2014 12:25

Karel I. nastoupil na trun az v roce 1916, jen pro upresneni.....nicmene v te dobe uz asi nebyla sance na udrzeni mocnarstvi a ke vsemu nemecky nacionalismus by stejne zpusobil dalsi problemy....ale to se tahne minimalne od roku 1867 a nasledne 1871

0 0
možnosti
JF

„Lidé mají základní přirozené právo na to, aby jim bylo vládnuto dobře, tedy aby byla respektována jejich práva a svobody na život, volnost a majetek. Ale nemají právo se odtrhnout, pokud jejich práva porušována nejsou................Orwelovský pohled na svět. Běhá mi z toho mráz po zádech.

6 0
možnosti
JC

Naprosto šílený pohled. Právo na to, aby mi bylo vládnuto? To je podobné jako říci, že otrok má právo na to, aby byl otrokem.

0 0
možnosti
JS

Hodně zmatený článek.Rv

6 2
možnosti
LW
  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4501x
Roman Joch, ředitel Občanského institutu, www.obcinst.cz

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky